03.04.

1964. godine Bob Dylan se po prvi put našao na Britanskoj listi singlova sa pesmom The Times They Are A-Changin.

1985. godine rođena je Leona Louise Lewis, engleska pop pevačica i pobednica trećeg serijala The X Factor, televizijske emisije u kojoj se predstavljaju muzički talenti. Njen prvi album Spirit izdat je u novembru 2007. godine, i postao je najprodavaniji album u Ujedinjenom Kraljevstvu i Republici Irskoj ikada. U Sjedinjenim Američkim Državama je objavljen u aprilu 2008. i zauzeo je prvo mesto na listi albuma Bilbord Top 200. Tako je postala prvi britanski izvođač čiji je debitantski album zauzeo prvo mesto na listi najprodavanijih albuma u Sjedinjenim Američkim Državama.

2008. godine pevačica Mariah Carey je oborila rekrod Elvisa Presleya na američkoj top-listi singlova. Ona je pesmom ‘Touch My Body’, sa albuma E=MC2, dobila 18. hit u karijeri koji se našao na prvom mestu ove liste. Ipak najviše broj jedan singlova na američkoj top-listi imaju Beatlesi. Čak dvadeset njihovih pesama našlo se na vrhu ove liste.

2011Adele  je oborila britanski rekord kada je njen drugi album, 21, proveo deset uzastopnih nedjelja na prvom mjestu. Album je sadržao hitove „Rolling in the Deep“ i „Set Fire to the Rain,“ i tako oborio rekord za najduži boravak na vrhu liste po broju nedjelja koji je ranije držala Madonna sa svojim prvim najvećim hitovima, 1990. The Immaculate Collection.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *