04.04.

1948 – Rođen je Pick Withers, britanski muzičar najpoznatiji kao bubnjar benda Dire Straits tokom zlatnog doba njihovog stvaralaštva,  kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih godina. Njegova preciznost, finesa i sposobnost da stvori slojevite ritmove doprineli su popularnosti benda i njihovom prepoznatljivom zvuku na pesmama poput „Sultans of Swing„, „Romeo and Juliet“ i „Private Investigations“

1952 – Rođen je Gary Moore, britanski gitarista, pevač i tekstopisac, poznat po svom izuzetnom talentu i uticaju na svetsku muzičku scenu. Bio je vešt u različitim žanrovima poput bluza, roka i hevi metala, a jedan od najpoznatijih perioda u njegovoj karijeri je proveden u bendu Thin Lizzy, gde je bio gitarista od 1973. do 1974, kao i od 1977. do 1978. godine.

1964The Beatles drže prvih pet mesta na Billboard Hot 100 listi singlova sa sledećim pesmama: 1: „Please Please Me„; 2: „I Want To Hold Your Hand„; 3: „She Loves You„; 4: „Twist And Shout“ i 5: „Can’t Buy Me Love„. Ovo je, do danas, neponovljeno dostignuće u istoriji muzike, kojim je britanska četvorka potvrdila svoj status globalnog fenomena, brojeći milione obožavalaca širom sveta.

1987. godine U2 je ušao na američku listu albuma na 7. mesto sa albumom “The Joshua Tree”.

2003. godine 50 Cent je postao najprodavaniji umetnik u SAD, kada je njegov poslednji album “Get Rich or Die Tryin” prodat u više od četiri miliona primeraka za dva meseca.

2008. godine Beyonce Knowles se udala za Jay Z-a u njegovom stanu u Njujorku. Frontmen grupe Coldplay, Chris Martin i supruga Gwyneth Paltrow, kao i devojke iz grupe Destiny’s Child, Keli Rowland i Michelle Wiliams, prisustvovali su privatnoj ceremoniji.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *