07.04.

1969. godine u jednom klubu u Londonu upoznali su se Brian Jones, Mick Jagger i Keith Richards. Iste godine osnovali su bend pod nazivom The Rolling Stones.

1978. godine The Police su objavili ‘Roxanne’ kao prvi singl sa svog debi albuma Outlandos d’Amour. Pesma je ponovo objavljena 1979. Godine i tada je dostigla  12. mesto na UK Singles Chart-u.

1991. godine rođena je pevačica i tekstopisac Anne-Marie. Singl “Rockabye” koji je snimila u saradnji sa Clean Bandit i Sean Paul-om, bio je na broju 1 u Velikoj Britaniji 2016. godine.

1962 Mick Jagger i Keith Richards su prvi put upoznali Briana Jonesa u Ealing Jazz Clubu na zapadu Londona. Jones, koji je koristio ime Elmo Lewis, svirao je slide gitaru sa bendom Alexis Korner, Blues Incorporated. Uskoro nakon toga, formirali su Rolling Stonese.

1978The Police su objavili „Roxanne,“ prvi singl sa njihovog debitantskog albuma, Outlandos d’Amour. Pjesma o čovjeku koji se zaljubi u prostitutku, prvobitno nije uspjela da uđe na britanske top liste, ali kada je ponovo izdata godinu dana kasnije – nakon što je njihova pjesma „Can’t Stand Losing You“ postala hit – dostigla je 12. mjesto.

1985Wham! su nastupili u Pekingu, što je bila prekretnica jer su postali prvi veliki zapadni bend koji se pojavio u komunističkoj Kini. Nastupili su pred publikom od 12,000 ljudi u Peoples’ Gymnasiumu.

1994Courtney Love je uhapšena zbog droge i krađe nakon navodnog predoziranja. U to vrijeme, Love nije znala da je njen suprug Kurt Cobain mrtav u njihovom domu (njegovo tijelo nije otkriveno sve do 8. aprila, kada je električar došao da instalira sigurnosni sistem u njihovoj kući).

2015 – Originalni rukopis pjesme „American Pie“ pjevača i tekstopisca Dona McLeana prodat je na aukciji u Christie’su u Njujorku i dostigao je cijenu od 1.2 miliona dolara. Sastojao se od 16 stranica rukopisa sa ručno napisanim tekstom i bilješkama, a McLean je rekao da će taj rukopis „otkriti sve što treba otkriti“ o pjesmi čije su reči intrigirale slušaoce godinama i koje su se referirale na smrt Buddy Hollyja u avionskoj nesreći 1959. godine.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *