14.01.

1966 – David Jones izdaje svoj prvi snimak pod imenom David Bowie. Jones je promenio svoje prezime u Bowie kako bi izbegao zabunu sa Davy Jonesom iz grupe Monkees. Singl se zove „Can’t Help Thinking About Me“ i potpisan je kao David Bowie i Lower Third.

1969 – Rođen je Dave Grohl, američki rok muzičar, tekstopisac, producent i glumac. Najpoznatiji je kao bubnjar grandž sastava Nirvana od 1990. do 1994. godine, nakon čega je osnovao svoj bend Foo Fighters, u kojem je glavni pevač, gitarista i tekstopisac.

1984Madonna se prvi put pojavljuje u emisiji „American Bandstand„. Dik Klark je pita o njenim ambicijama, a pevačica odgovara: „Da vladam svetom„. Ovo postaje kultna izjava nakon nastupa koji se smatra prekretnicom za MTV generaciju i za žene u popularnoj muzici.

2007Amy Winehouse je započela dvodnevnu vladavinu na vrhu britanske liste albuma sa „Back To Black“. Album je do danas prodat u preko 3,58 miliona kopija samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, postavši drugi najprodavaniji album 21. veka u zemlji. „Back To Black“ postao je više od muzičkog izdanja, budući da su njegov zvuk i stil imali značajan uticaj na modnu, filmsku i muzičku industriju.

2010 – Legendarni gitarista Jimmy Page ovenčan je prvom nagradom Ujedinjenih nacija „Put ka miru„. Page je ovo priznanje dobio za svoj izuzetan doprinos ovoj istoimenoj međunarodnoj organizaciji koja ima savetodavni status pri Ujedinjenim nacijama.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *