14.03.

1982. godine Metallica je održala svoj prvi nastup u karijeri. Nastupili su u Radio City klubu u Kaliforniji.

1983 David Bowie je objavio „Let’s Dance“, naslovnu pesmu sa njegovog istoimenog albuma, koja je postala jedna od najpoznatijih numera njegove karijere, postigavši veliku popularnost širom sveta. Iako su neki kritičari bili skeptični prema njenoj komercijalnijoj orijentaciji, pesma je dobila pohvale za zaraznu melodiju, tekst i Bowiejev prepoznatljiv vokal.

1998 – Nekoliko nedelja nakon što je album „UnchainedJohnnyja Casha osvojio Gremi za Najbolji kantri album, njegov producent Rick Rubin objavljuje oglas u magazinu Billboard sa fotografijom pevača koji pokazuje srednji prst, zajedno sa tekstom: „American Recordings i Johnny Cash žele da se zahvale nešvilskom muzičkom establišmentu i kantri radio stanicama na podršci.

1999. godine Stereophonics su svojim drugim albumom, ‘Performance and Cocktails’, zauzeli su prvo mesto britanske liste. Do danas je ‘Performance and Cocktails’ ostao drugi najprodavaniji album grupe. Širom sveta je prodat u više od 2,5 miliona primeraka.

2005. godine u Kuću slavnih rokenrola ušli su R&B i soul legenda Percy Sledge, irski velikani U2, R&B sastav The O’Jays, Buddy Guy i The Pretenders.

2011 – Dugo zapostavljeni Neil Diamond konačno je primljen u Kuću slavnih rokenrola zajedno sa Aliceom Cooperom i Tomom Waitsom. Iako je iza sebe imao impresivnu karijeru i više hitova, nakon nominacije 2010. nije bio primljen, te je njegovo konačno priznanje bio veliki trenutak za njega i njegove fanove, pokrećući rasprave o tome zbog čega se to nije ranije dogodilo.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *