14.04.

1945. godine rođen je Richard ‘Ritchie’ Hugh Blackmore, engleski gitarista, koji je bio osnivački član hard rok grupa Deep Purple i Rainbow. On je napustio Deep Purple 1993. godine zbog svađe između njega i drugih članova.

1975. godine Ronnie Wood, bivši član grupe The Faces, službeno je postao član The Rolling Stones. U bendu je bio basista i povremeni gitarista.

1983 – Objavljen je „Let’s Dance“, petnaesti studijski album Davida Bowieja, smatran jednim od komercijalno najuspešnijih i najuticajnijih izdanja u njegovoj karijeri. Označio je prelazak Bowieja ka pop i dens zvuku, što je doprinelo njegovoj širokoj popularnosti, a pesme poput naslovne „Let’s Dance„, „China Girl“ i „Modern Love“ postale su hitovi i ostale su klasični primeri pop-rok muzike 1980-ih.

1997Depeche Mode objavljuju svoj deveti studijski album „Ultra“, u Velikoj Britaniji. Rad na albumu je morao da bude prekinut 1996, kada je glavni pevač Dave Gahan doživeo predoziranje narkoticima. Proveo je puno vremena na sudskim saslušanjima i pokušajima da se izleči, te bend nije bio u stanju da krene na turneju kako bi promovisao album, ali su ipak dostigli prvo mesto na britanskoj listi.

2010Peter Steele, američki muzičar najpoznatiji kao frontmen i osnivač gotik-metal benda Type O Negative, preminuo je usled srčanog udara. Rođen kao Petrus Thomas Ratajczyk, Steele je bio ključna figura metal scene, poznat po svojoj dubokoj, baritonskoj vokalnoj izvedbi, kao i po svojoj kreativnosti i kontroverznoj ličnosti, ostavivši dubok uticaj na metal žanr.

2017. godine umro je Percy Tyrone Sledge, američki soul i R&B pevač, najpoznatiji po hitu When a Man Loves a Woman iz 1966. godine. Ušao je u Rokenrol kuću slavnih 2005. godine.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *