15.04.

1957 Jerry Lee Lewis je objavio svoj prvi singl koji se popeo na ljestvicama, „Whole Lotta Shakin’ Goin’ On,“. Pjesma, koju je prethodno snimila blues pjevačica Big Maybelle 1955., zaustavila se na trećem mjestu na Hot 100, ali je zauzela vrh ljestvica u SAD-u u kategorijama country i R&B glazbe.

1982Billy Joel je bio u „vrlo dobrom“ stanju nakon velike operacije u Columbia Presbyterian Medical Centru u New Yorku. Pjevač je slomio lijevu ruku kada je njegov Harley Davidson iz 1978. udario u automobil na Long Islandu. Telefonska centrala bolnice bila je zagušena pozivima njegovih obožavatelja, pa je Joel putem glasnogovornika uputio apel da se pozivi prestanu jer su „zauzimali linije onima koji su stvarno bolesni“.

1987 – Madonnin peti singl sa albuma ‘True Blue’, ‘La Isla Bonita’, došao je do vrha britanske liste. Postala je prva žena čija su se četiri singla našla na vrhu ove liste. Zanimljivo je to da je ova pesma prvobitno ponuđena Michaelu Jacksonu kad je snimao album Bad.

1999 – Preostatak pepela vođe Grateful Deada, Jerryja Garcije, rasut je blizu Zlatnih vrata mosta Golden Gate u San Franciscu nakon što je mali dio bio rasut u Gangesu u Indiji 11 dana ranije.

2001 – 49-godišnji Joey Ramone, frontmen ikoničnog punk benda Ramones, preminuo je nakon dugogodišnje borbe s limfomom. Rođen kao Jeffrey Hyman, Ramone je počeo kao bubnjar kada se bend formirao 1974., prije nego što je preuzeo ulogu glavnog pjevača za njihov prvi album iz 1976. godine. Ramonesi su se smatrali protuotrovom za prekomjerne progresivne rock eskapade i pomogli su zapaliti punk-rock revoluciju, postavši poznati po svojim kratkim, brzim pjesmama, žestokim riffovima i zaraznim refrenima. Joeyev prvi solo album, Don’t Worry About Me, koji je uključivao obradu pjesme „What A Wonderful World“ Louisa Armstronga, objavljen je posthumno 2002. godine.

2010 – Nakon što je primila neke loše kritike i čak doživjela zvižduke tijekom svoje izvedbe, Whitney Houston je odbacila kritike na svoj prvi nastup u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon više od jedanaest godina tvrdeći da se suočava s „teškom publikom“. Nedavno je bila hospitalizirana zbog hroničnog rino faringitisa, što je oticanje membrana u nosu i grlu.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *