18.03.

1939. godine Frank Sinatra je snimio svoju prvu pesmu, ‘Our Love’.

1972 Neil Young je otpočeo tronedeljni niz na prvom mestu američke liste singlova sa „Heart Of Gold„, koja je postala jedna od njegovih najpoznatijih pesama. Sa pratećim vokalima Jamesa TayloraLinde Ronstadt, „Heart of Gold“ je objavljena sa albuma iz 1972. godine pod nazivom „Harvest„, postavši jedini Neilov singl koji je dostigao prvo mesto na američkoj listi singlova.

1977. The Clash su objavili svoj debitantski singl „White Riot“, anti-rasističku pesmu o protestu protiv društvene nejednakosti koja je postala himna za pank pokret i generaciju koja je tražila promene i otpor prema statusu quo. Mick Jones na početku verzije koja se nalazi na albumu odbrojava „1-2-3-4„, dok verzija izdata kao singl počinje zvukom policijske sirene.

1979. rođen je Adam Noah Levine, američki pevač i tekstopisac, frontmen grupe Maroon 5. U okviru svog benda, Adam Levin je postao vlasnik tri Gremi nagrade, tri AMA nagrada, MTV nagrade za najbolji muzički video i Svetske muzičke nagrade.

1992Donna Summer, jedna od najistaknutijih i najuticajnijih pevačica disko muzike tokom 1970-ih i 1980-ih, dobila je zvezdu na Holivudskom šetalištu slavnih. Njena muzika je definisala zvuk i energiju disko pokreta, a njena harizmatična pojava na sceni i moćan vokal su je učinili jednom od najistaknutijih pevačica svog vremena, sa hitovima poput „Hot Stuff„, „Bad Girls“ i „Last Dance„.

2017. preminuo je Charles Edward Anderson ‘Chuck’ Berry. Bio je gitarista, pevač i tekstopisac, koji se smatra jednim od pionira rokenrol muzike. Sa pesmama kao što su ‘Maybellene’ (1955), ‘Roll Over Beethoven’ (1956), ‘Rock and Roll Music’ (1957) i ‘Johnny B. Goode’ (1958), Berry je razvio i uveo ritam i bluz u glavne elemente rokenrola, sa tekstovima koji se fokusiraju na tinejdžerski život i korištenje gitarskih soloa napravio je veliki uticaj na kasniju rok muziku.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *