19.02.

1960. godine rođen je Momčilo Bajagić Bajaga. Od ranih 80-ih, Bajaga je vođa grupe Bajaga i instruktori, jednog od komercijalno najuspešnijih pop rok bendova svih vremena. Veći deo života je proveo živeći i radeći u Zemunu. Sem rada sa bendom, Bajaga je radio i muziku za film Ni na nebu, ni na zemlji (poznati hit Moji su drugovi) — odakle potiče muzika koja je objavljena na Bajaginom solo albumu, kao i za TV seriju Otvorena vrata. Ponovo snima 2003. godine muziku za film — Profesionalac, po drami Dušana Kovačevića.

1980. godine preminuo je australijski pevač Bon Skot (Bon Scott). Najpoznatiji je kao pevač i tekstopisac australijskog hard rok benda AC/DC od 1974. do svoje smrti 1980. Sa grupom AC/DC snimio je 8 albuma. Pet meseci nakon Skotove smrti, sa novim pevačem Brajanom Džonsonom (Brian Johnson), AC/DC su snimili album Back in Black, na kojem se nalaze pesme Hells Bells i Back in Black, posvećene preminulom pevaču.

2008. godine anketom koju su sproveli magazin Q i HMV dva izdanja grupe Oasis proglašena su za najbolje britanske albume ikada. Reč je o albumima Defenitely Maybe, koji se našao na prvom mestu i (What’s the Story) Morning Glory. Treću poziciju zauzeo je album OK Computer grupe Radiohead.

2021. godine preminuo je Đorđe Balašević. Jedan je od najpoznatijih muzičara na prostorima bivše Jugoslavije, ukupno je objavio 16 albuma.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *