24.02.

1969 – The Jimi Hendrix Experience su održali svoj poslednji britanski nastup u Royal Albert hali, u Londonu. Ovaj događaj je postao poznat po haosu koji je nastao kada su oduševljeni fanovi preplavili scenu tokom izvođenja popularnih pesama, „Purple Haze“ i „Wild Thing“ Ovakvi incidenti su već bili uobičajeni tokom Hendrixovih nastupa zbog njegove energične svirke i harizme koja je privlačila mnogo obožavalaca.

1973Roberta Flack ostvaruje svoj drugi broj jedan hit u SAD-u sa pesmom „Killing Me Softly With His Song“, koja je započela petonedeljnu vladavinu na vrhu top-lista. Pesma je napisana u saradnji sa kantautorkom Lori Lieberman kao snažna reakcije na pesmu Don McLeana, „Empty Chairs„, a prvi put ju je izvela uživo kao podršku Marvinu Gayeu, koji joj je rekao da mora snimiti studijsku verziju pre nego što je ponovo izvede uživo.

1982. godine u Londonu je održana prva dodela Brit nagrada. The Police su proglašeni za najbolju grupu, najbolji album bio je King of the Wild Frontier, Adam and the Antsa, a u kategoriji najbolji novi zvođač pobedili su Human League. Iste večeri održana je dodela Gremi nagrada. Za album godine proglašen je Double Fantasy, Džona Lenona (John Lennon) i Joko Ono (Yoko Ono), a najbolja pesma bila je Bette Davis Eyes, koju izvodi Kim Karns (Kim Carnes).

1992. godine na havajskoj plaži venčali su se Kurt Kobejn (Kurt Cobain) i Kortni Lav (Courtney Love).

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *