26.01.

1970 – Objavljen je peti i poslednji studijski album američkog dvojca Simon and Garfunkel, nazvan „Bridge Over Troubled Water“ po istoimenom delu koje će postati jedna od njihovih najpoznatijih pesama. Album donosi raznolikost žanrova, uključujući folk, rok, gospel i soul, a naslovna numera je postala veliki hit i osvojila šest Gremija, uključujući Nagradu za pesmu godine i Nagradu za snimak godine 1971.

1979 – Objavljena je „Don’t Stop Me Now“, popularna pesma britanskog rok benda Queen. Pevač Freddie Mercury ju je napisao za album „Jazz„, a ona je postala jedna od najpoznatijih i najvoljenijih pesama benda, danas smatrana klasikom, često korišćenim u različitim medijima, uključujući filmove, televiziju i reklame.

1955 – Rođen je Eddie Van Halen, holandsko-američki gitarista, klavijaturista I tekstopisac najpoznatiji kao osnivač rok benda Van Halen. Smatran je jednim od najuticajnijih gitarista u rok muzici, a njegova virtuoznost na gitari, inovacije u tehnici sviranja, posebno u korišćenju tapping tehnike, doprineli su stvaranju jedinstvenog zvuka benda Van Halen.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *