27.02.

1971. godine, odnosno pet meseci nakon njene smrti, album Dženis Džoplin (Janis Joplin) se našao na vrhu američke liste. Album Pearl je proglašen 22. najboljim albumom svih vremena u magazinu Roling stoun.

1977 – Kraljevska kanadska konjička policija upala je u hotelski apartman Keitha Richardsa (Rolling Stones) u Torontu. Richards je uhapšen i optužen za posjedovanje heroina s namjerom trgovine i posjedovanje kokaina. Pušten je uz kauciju od 25.000 dolara.

1991 James Brown je uslovno pušten iz zatvora nakon dve godine odsluženja. Osuđen je na šest godina zatvora nakon što je bježao policiji u međudržavnoj potjeri automobilima.

1993 – Potresna izvedba Whitney Houston „I Will Always Love You“ i Dolly Parton postala je najduži američki hit broj 1 do sada, oborivši rekord koji je prethodno držao Boyz II Men „End Of The Road“. Pjesma koju je Houston snimila kao soundtrack za svoj filmski debi, The Bodyguard, pjesma je provela 14 sedmica na vrhu Billboard Hot 100 i brzo je postala jedan od najprodavanijih singlova na svijetu svih vremena.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *