27.03.

1957. godine ‘Que Sera, Sera’ iz filma ‘The Man Who Knew Too Much’ osvojila je Oskar za najbolju originalnu pesmu iz filma. U filmu su glumili Doris Day i James Stewart, a Dorisina verzija objavljena je i kao singl, koji je bio broj jedan u Britaniji i broj dva na američkoj top-listi singlova.

1970. godine rođena je Mariah Carey, američka pevačica, producent i glumica. U karijeri koja traje 25 godina prodala je preko 200 miliona albuma širom sveta, postavši tako jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena. 1998. je postala najprodavaniji muzički izvođač 90-ih godina, a 2000. najprodavanija pevačica milenijuma. Prema Američkom udruženju muzičke industrije, ona je treća najprodavanija pevačica u Sjedinjenim Državama sa 63 miliona prodatih albuma. Poznata je po svom snažnom glasu od pet oktava, upotrebi melizama i visokih tonova.

1973. godine Liza Minelli dobila je Oskara za svoju ulogu u mjuziklu ‘Cabaret’.

1979 – Prvi videospot Brucea Springsteena, „Rosalita“, premijerno je prikazan na BBC-TV

1987 – Irski rockeri U2 snimili su spot za svoj singl „Where The Streets Have No Name“ na krovu trgovine alkoholnih pića u centru Los Angelesa. Oslikavajući krovni koncert The Beatlesa prije gotovo 20 godina, događaj je privukao hiljade gledatelja na ugao Sedme i Glavne ulice i zaustavio promet.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *