28.01.

1978 – Američki hard rok bend Van Halen je objavio svoj prvi singl, obradu pesme „You Really Got Me“ grupe The Kinks. Dave Davies iz benda The Kinks izjavio je da mu se ne sviđa izvedba pesme od strane Van Halena i opisao je situaciju kako mu je posetilac koncerta jednom prišao nakon nastupa The Kinks i čestitao mu na izvođenju „sjajne obrade pesme Van Halena„.

1985 – Pesma „How Soon Is Now?“ objavljena je od strane britanskog rok sastava The Smiths, originalno napisana kao B-strana njihovog singla „William, It Was Really Nothing„, izdanog prethodne godine. Kasnije je uključena i na album „Meat Is Murder„, korišćena je u različitim filmovima, serijama i reklamama, a postala je jedna od najprepoznatljivijih pesama grupe, stekavšii  kultni status.

Istog dana, snimljena je „We Are The World“, humanitarna pesma koja je okupila grupu poznatih izvođača pod nazivom USA for Africa kako bi prikupila sredstva za borbu protiv gladi u Etiopiji. Autorski tim pesme uključivao je Michaela Jacksona i Lionela Richieja, a postala je veliki svetski hit, prodavši se u milionima primerakax čime su prikupljena značajna sredstva za humanitarne svrhe.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *