28.03.

1964 – Članovi grupe The Beatles postaju prve rok zvezde koje su izložene u muzeju voštanih figura Madam Tiso u Londonu. Muzej je kasnije pozajmio voštane figure umetnicima Peteru Blakeu i Jann Haworth kako bi ih iskoristili na omotu albuma „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band„, a voštane glave Lennona, Harrisona i Starra su ponovo otkrivene 2005, nakon što su skoro dve decenije bile izgubljene.

1986. rođena je Stefani Joanne Angelina Germanotta, širom sveta poznata kao Lady GaGa. Prodavši 45 miliona albuma i 280 miliona singlova do marta 2020, jedna je od najprodavanijih muzičkih izvođača svih vremena. Njena dostignuća između ostalih su i brojni Ginisovi rekordi, devet Gremija, BAFTA nagrada, tri Brita, priznanja od strane Kuće slavnih tekstopisaca i od strane Veća modnih dizajnera Amerike. Proglašavana je izvođačem godine od strane Bilbord magazina i redovno se nalazi na Forbsovoj listi najmoćnijih i najbogatijih ljudi.

1996 – Phil Collins napušta bend Genesis u dobrim odnosima, izjavljujući da će se nadalje usredsrediti na „filmove, neke džez projekte, i naravno svoju solo karijeru„. Ubrzo nakon ovoga, u intervjuu za časopis Modern Drummer je za pesmu „Burning Rope“ rekao da su ga numere poput nje naterale da napusti Genesis: „Tony Banks više nikada neće da priča sa mnom nakon što objavite ovo – to je jedna od njegovih beba„.

2000 – Jimmy Page je prihvatio odštetu zbog klevete od strane časopisa Ministry, koji je tvrdio da je Page uzrokovao, odnosno doprineo smrti svog kolege iz benda Led Zeppelin, Johna Bonhama. Njegov advokat, Norman Chapman, rekao je sudiji Visokog suda da je članak objavljen 1999. tvrdio kako je Page bio više zabrinut da sačuva krevet od povraćanja nego da spase život svog prijatelja.

2001. godine Reper Puff Daddy objavio je da menja umetničko ime u ‘P. Diddy’. Pre toga je bio poznat kao Puffy, onda kao Diddy, a kasnije ponovo kao Puff Daddy.

2014. godine ulaznice za prvu turneju Kate Bush nakon 35 godina prodale su se za svega 15 minuta. Turneja ‘Before the Dawn’ bila je prva njena turneja nakon ‘The Tour of Life’ tokom 1979. godine.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *