30.01.

1990 – Članovi engleskog indi rok benda Stone Roses, nezadovoljni ponovnim izdanjem singla „Sally Cinnaman“ bez njihovog odobrenja, uništili su kancelarije svoje bivše izdavačke kuće Revolver FM, prosuvši farbu po automobilima zaposlenih. Ovaj čin protesta rezultirao je hapšenjem članova benda, koji su naknadno optuženi za uništavanje imovine, ali i velikim publicitetom koji je doprineo njihovoj karijeri.

2013Mick Jagger je proglašen rok zvezdom sa najviše stila, i to svih vremena, prema lajfstajl portalu Complex. Jagger predvodi njihovu listu najboljih 50 ispred zvezda kao što su Prince, David Bowie, Kurt Cobain, Sid Vicious i Keith Richards, a Complex je naveo da on: „Čak i danas nosi svilene šalove i odelo, čineći to sa većim šarmom od većine muškaraca, a pritom ima skoro 70 godina.“

1951 – Rođen je Phil Collins, britanski muzičar, pevač, kantautor, glumac i producent najpoznatiji kao bivši bubnjar i kasnije i frontmen grupe Genesis, kao i po svojoj uspešnoj solo karijeri. Njegovi solo albumi, kao što su „Face Value“ i „No Jacket Required„, doneli su mu brojne hitove, uključujući „In the Air Tonight„, „Against All Odds“ i „Another Day in Paradise„.

1968 – Objavljen je drugi studijski album grupe The Velvet Undergeound, „White Light/White Heat“, predstavljajući korak prema eksperimentalnijem zvuku u poređenju s prethodnim izdanjem. Neki od razloga ovome bili su i to što je umetnički producent prvog albuma, Andy Warhol, manje bio uključen, a ključni kreativni član, multiinstrumentalista John Cale je napustio bend.

1969 – Poslednji javni nastup grupe The Beatles, poznat i kao „Rooftop Concert“, odigrao se na krovu zgrade Apple Corps u Londonu. Nastup je bio spontan i nije najavljen unapred, te je prekinut od strane policije koja je dobijala pritužbe zbog buke i gužve na ulici. „Rooftop Concert“ smatra se emotivnim završetkom ere Beatlesa, iako su formalno objavili svoje raspuštanje tek nekoliko meseci kasnije.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *