31.01.

1976ABBA je skinula Queen s prvog mesta britanske top-liste singlova sa pjesmom „Mamma Mia“. Queen-ov singl „Bohemian Rhapsody“ bio je devet nedjelja na vrhu liste, a slučajno ili ne, Queen-ov singl sadrži čuvenu liniju „mamma mia, mamma mia, mamma mia let me go“.

1981Blondie je vladala eterom kada je njihova verzija pesme „The Tide Is High“ benda The Paragons zauzela prvo mesto na Billboard Hot 100. Ova obrada, koja je odavala počast reggae korenima pesme, označila je treći broj jedan singl grupe u SAD-u, i kasnije te godine, peti broj jedan u Velikoj Britaniji.

1984 – Pesma „Radio Ga Ga“ benda Queen ušla je na četvrto mjesto britanske top-liste. Ova pesma, koja je objavljena nakon prekida od preko godinu dana Queen-ove pauze u snimanju i turnejama, provela je jedanaest nedjelja na listi, dosegnuvši drugo mesto.

2010Beyoncé je postavila rekord na Grammy nagradama za žene kada je osvojila šest nagrada. Šest nagrada bile su za Pesma godine, Najbolje žensko pop vokalno izvođenje, Najbolje žensko R&B vokalno izvođenje, Najbolje tradicionalno R&B vokalno izvođenje, Najbolja R&B pjesma i Najbolji savremeni R&B album.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *