31.03.

1949 – Pokrenut je singl od 45 obrtaja u minuti. Novi format će odigrati veliku ulogu u uspehu rokenrola. Skromni singl od sedam inča promijenio je svijet.

1955. godine rođen je Angus McKinnon Young, australijski muzičar škotskog porekla. Širom sveta je poznat kao jedan od osnivača, gitarista i tekstopisac hard rok benda AC/DC. Poznat je po energičnim nastupima i nošenju školske uniforme na sceni. Časopis Roling stoun ga je proglasio 24. najboljim gitaristom svih vremena. Član je Kuće slavnih rokenrola zajedno sa bendom AC/DC od 2003. godine.

1967The Jimi Hendrix Experience započeo je svoju prvu britansku turneju. Tokom nastupa, Hendrix je prvi put zapalio gitaru. 2008. godine, izgorjeli instrument prodat je na aukciji za više od 450.000 dolara.

1958 – Objavljen je Chuck Berryjev „Johnny B. Goode“.

1995 – Obožavatelj Led Zeppelina uhapšen je jer je pokušao da izbode Jimmyja Pagea na koncertu Pagea i Roberta Planta.

1989Guns N’ Roses objavili su singl „Patience“.

1976. godine objavljen je sedmi studijski album grupe Led Zeppelin, Presence. Ovo je inače jedan od albuma ove grupe koji je beležio veoma slabu prodaju, a nije lepo prihvaćen ni od strane muzičkih kritičara. Presence je inače objavljen nakon sada već kultnog albuma Physical Graffitti.

1990. godine nemačko-italijanski dvojac Snap! imao je svoj prvi singl na prvom mestu britanske top-liste. Reč je o pesmi The Power. Još veći uspeh će ovaj dvojac postići dve godine kasnije, i to sa čuvenim hitom Rhythm Is a Dancer.

2015Steven Tyler najavio je da radi na svom prvom solo country albumu. 6. aprila je objavljeno da je potpisao ugovor o snimanju albuma.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *