O nama

NAŠA PRIČA

Radio Osmeh Vojvodine

Ideja za ovaj radio je nastala u leto 2023.godine na prelepom grčkom ostrvu Evia. Tamo negde na putu između Pefkija i Edipsosa, u krivinama borove šume, koja omamljuje svojim mirisom u predvečerje. Da se ne lažemo, nije to baš bilo kao u spotu za pesmu „Cosmic girl“, jednog od onih koje rado puštamo na ovom radiju. Vozili smo se relaksirano, moja bolja polovina, moja inspiracija, predivna Viki i ja, automobilom marke Volkswagen Polo (bez plivajućeg zamajca), slušajući jedan lokalni radio čiji signal je stizao sa druge strane obale. Ređali su se klasici rock muzike, a onda su se u jednom trenutku začuli prvi rifovi pesme „My Sherona“ grupe The Knack. Dugme ispod koga piše „volume“ na radiju moralo je da se okrene na desno, a sa tim antologijskim činom izgovorena je rečenica „Zašto mi nemamo ovakav radio?!“

Dalje je sve bilo stvar upornosti i želje…

Da se ova misao koja peva pretvori u stvarnost. Vratili smo se iz Grčke i počele su pripreme. Prvo je došao Ferika iz Bačkog Gradišta koji je stručnjak za kompjutere. Imao je neka posla u studiju. Njega je preporučio Lacika, jedan divan čovek koji ima tu osobinu da stalno nešto planira i radi, inače kolega koji sarađuje sa nizom različitih medija u Vojvodini.

Za logo je bio zadužen Milan Radišić. Ko ne zna, ovo je naš čovek koji decenijama živi u Budimpešti i napravio je sjajnu internacionalnu karijeru umetničkog fotografa i dizajnera. Nedavno se preselio u jedno mađarsko selo. Kaže da nema više živaca da više sluša policijske i druge sirene hitnih službi.

Onda je došao Atila Toth. Doneo je zvučnu karticu da probamo. U međuvremenu Ferika iz Bečeja je održao obećanje i na disku doneo preko 7.000 pesama i dao neke jako značajne savete i pružio podršku.

Čovek sa kojim sam napravio prve radijske korake pre više decenija došao je iz Austrije. Doneo je Ivica miksetu, stalak za mikrofon i neke kablove bez kojih nije išlo. On je preporučio program za emitovanje i „krstio“ prvu play listu.

Lokalni kablovski operater obezbedio je internet priključak i mogli smo da počnemo. Viki je kazala „Keep smiling“. Tada, posle više od deset godina, ponovo pronalazim Davora koji je obezbedio striming i dao svoj doprinos u izradi sajta sa koga ovo čitate. „Osmeh Vojvodine“ napravljen je u ime ljubavi.

Ne očekujemo profit, cilj je da uživate u muzici, barem koliko i mi u izboru pesama koje su našle svoje mesto na play listi.

Aleksandar Š.