01.03.

1967. članovi grupe The Beatles su u Abbey Road studiju počeli snimanje nove pesme Johna Lennona „Lucy In The Sky With Diamonds“. Lennon je inspiraciju za pesmu dobio nakon što je video crtež svog trogodišnjeg sina Juliana. Na njemu se nalazila njegova školska drugarica Lucy O’Donnell okružena zvezdama.

1969 Jim Morrison (Doors) je uhapšen i zvanično optužen za razvratno i lascivno ponašanje, nepristojno ponašanje, otvorenu vulgarnost i javno pijanstvo u Miami-u. Morrison je kasnije osuđen. Morison je umro dok je presuda bila u postupku žalbe.

1973Pink Floyd je objavio svoj legendarni album, Dark Side of the Moon.

1995. godine „Streets Of Philadelphia”, singl Brucea Springsteena, osvojio je 3 Grami nagrade i to u kategorijama za pesmu godine, najbolju rok pesmu i najbolji muški vokal.

1994 Nirvana je odsvirala svoj poslednji koncert. Vrhunac europske turneje benda, bio je koncert održan u Njemačkoj u Minhenskom terminalu Einz, hangaru za avione. Nirvana je započela koncert verzijom The Cars-a „My Best Friend’s Girl“, ali svirku od 23 pjesme mučili su problemi sa zvukom; u jednom trenutku, kratak prekid struje usred njihovog hita iz 1992. godine “Come As You Are” rezultirao je time da su zaustavili pjesmu i ponovo je odsvirali. Sljedećeg mjeseca, 5. aprila, vođa grupe Kurt Cobain oduzeo je sebi život.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *