03.03.

1966. godine Neil Young, Stephen Stills i Richie Furay su osnovali Buffalo Springfield. Za samo dve godine, koliko su bili aktivni, postali su jedan od najpopularnijih rok bendova u SAD-u, posebno zbog veoma uspešnog hita „For What It’s Worth“. Young i Stills su nakon raspada grupe ponovno sarađivali u CSNY (Crosby, Stills, Nash & Young), a ponovno su okupili Buffalo 2010. godine.

2000. godine Tom Jones je dobio nagradu za najboljeg muškog izvođača na dodeli Brit nagrada, a nagradu za najbolji bend dobili su Travis, a nagrađen je i njihov album „The Man Who“. Najbolji singl je bio „She’s the One“ Robbija Williamsa.

2009. godine gradonačelnik Njujorka Michael Bloomberg privremeno je preimenovao deo 52. ulice na Menhetnu u „U2 Way“

1965 – Gitarista Eric Clapton svirao je svoj posljednji nastup sa The Yardbirds. Odlazeći da se pridruži Bluesbreakersima Johna Mayalla, preporučio je bendu da angažuje budućeg gitaristu Led Zeppelina Jimmyja Pagea, koji je odbio i predložio Jeffa Becka, koji je odsvirao svoj prvi nastup sa bendom dva dana nakon Claptonovog odlaska.

1972Elton John je objavio pjesmu „Rocket Man“, koja je postala jedna od njegovih najpoznatijih pjesama.

1979Van Halen je započeo svoju prvu svjetsku turneju.

1986Metallica je objavila svoje remek-djelo Master of Puppets. Smatra se da je najbolji metal album svih vremena, Master of Puppets označio je treći studijski album benda i posljednju ploču na kojoj se pojavljuje basista Cliff Burton, koji je poginuo u nesreći tokom promotivne turneje albuma.

1994Kurt Cobain iz Nirvane pao je u komu u Italiji nakon što je uzeo kombinaciju valijuma i šampanjca.

1999Oasis je pristao da isplati svom bivšem bubnjaru Tonyju McCarrollu jednokratnu sumu od £550.000 (935.000 dolara) nakon što je tužio bend za milione neisplaćenih honorara. McCarroll je otpušten iz benda 1995. godine.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *