12.03.

1969. Paul McCartney oženio je Lindu Eastman, a među zvanicima nije bilo ostalih Beatlesa. Ostali su u braku sve do njene smrti 1998. godine.

1975. ABBA je snimila “Mamma Mia” u studiju Metronome u Stockholmu u Švedskoj. Bila je to poslednja pesma snimljena za njihov istoimeni treći album i nikada nije bila predviđena za izdanje kao singl. Australijska diskografska kuća RCA zatražila je da “Mamma Mia” bude objavljena kao singl, ali Polar Music je isprva odbio. Pesma je postala hit broj 1 širom sveta.

1983. U2 su počeli osvajati britansko tržište kada je ‘War’, njihov treći studijski album, zaseo na vrh mesto britanske liste albuma. Na njemu su se našli hitovi ‘New Year’s Day’ i ‘Sunday Bloody Sunday’. Istog dana, na listi singlova prva je bila pesma Velšanke Bonnie Tyler ‘Total Eclipse of the Heart’.

2001. “Over The Rainbow” Judy Garland proglašena je pesmom veka u anketi objavljenoj u Americi.

2007. Amy Winehouse je debitovala na američkoj televiziji u Late Showu s Davidom Lettermanom izvodeći “Rehab”. Pesma je osvojila tri nagrade Grammy, uključujući spot godine, pesmu godine i najbolju žensku vokalnu pop izvedbu, a takođe je osvojila Ivor Novello nagradu za najbolju suvremenu pesmu.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *