15.02.

1962. godine Raj Čarls (Ray Charles) je snimio pesmu I Can’t Stop Loving You. Pesma je došla do vrha top liste singlova u SAD-u i Britaniji.

1964. grupa Bitls (The Beatles) je po prvi put imala album na prvom mestu top liste u SAD-u. Bio je to album Meet The Beatles! koji je ostao na prvom mestu 11 nedelja i prodao se u više od 4 miliona primeraka u SAD-u do 31. decembra 1964.

1979 – Na 21. dodjeli Grammyja, soundtrack ‘Saturday Night Fever’ osvojio je album godine, a Bee Gees su proglašeni za najbolju pop grupu i najbolji aranžman za glasove za ‘Staying Alive’. „Just the Way You Are“ Billyja Joela osvojila je ploču i pjesmu godine. „Last Dance“ Donne Summer osvojio je dva Grammya: najbolji ženski R&B vokal i najbolju R&B pjesmu.

2006. godine na ceremoniji dodeli Brit nagrada Džejms Blant (James Blunt) proglašen je najboljim muškim izvođačem, dok je za najboljeg ženskog izvođača proglašena KT Tunstall. Grupa Coldplay je osvojila nagrade za najbolji album (X&Y) i najbolji singl (Speed of Sound).

2015 – „Uptown Funk“ Marka Ronsona dostigao je brojku od milion prodatih primjeraka, 10 sedmica nakon objavljivanja. Sa vokalom Bruna Marsa, pjesma je inspirisana funkom ranih 80-ih i odjeknula je kod slušalaca širom svijeta.

2021Foo Fighters su bili na prvom mjestu u Velikoj Britaniji sa svojim desetim studijskim albumom Medicine at Midnight. Album je debitovao kao No.3 na američkoj Billboard 200 listi. To je posljednji studijski album Foo Fighters na kojem je svirao bubnjar Taylor Hawkins prije njegove smrti sljedeće godine.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *