16.03.

1964 – Pesma „Can’t Buy Me Love“, grupe The Beatles, objavljena je za američko tržište kao singl i deo albuma „A Hard Day’s Night„. Ova pesma odmah je postigla ogroman uspeh, dostigavši prvo mesto na Billboard Hot 100 listi u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je ostala četiri nedelje, a napisana je većinom od strane Paula McCartneya, iako je on potpisuje zajedno sa Johnom Lennonom.

1965. godine bend The Rolling Stones je zauzeo vrh britanske top-liste singlova sa pesmom ‘The Last Time’. Ovo je bio njihov treći singl koji se našao na vrhu ove liste.

1970. godine pevačica Tammi Terrell preminula je od posledica tumora na mozgu. Imala je 24. godine. Onesvestila se na sceni tokom koncerta sa pevačem Marvinom Gayom, koji je održan 14. oktobra 1967. godine. Na početku karijere bila je samostalni pevač, ali od 1967. godine snimala je sa Marvinom Gayom. Najpoznatiji njihovi hitovi su ‘Your Precious Love’ i ‘Ain’t Nothing Like the Real Thing’. Nakon njene smrti Marvin Gaye se povukao iz javnog života i nije se pojavljivao četiri godine.

1987 – Objavljena je pesma „With Or Without You“, kao deo petog po redu studijskog albuma grupe U2, „The Joshua Tree„. Postigla je izuzetan uspeh, dosegnuvši prvo mesto na brojnim top listama širom sveta, uključujući i Billboard Hot 100 u Sjedinjenim Američkim Državama, i postala je jedna od najprepoznatljivijih pesama.

2010. godine ABBA je postala deo Kuće slavnih rokenrola zajedno sa Genesis i The Hollies.

2019 Dick Dale, američki rok gitarista poznat kao „Kralj surf roka„, preminuo je od od srčanog zastoja u 81. godini. Njegova izvedba pesme „Misirlou“ se pojavljuje preko uvodnih titlova u filmu Kventina Tarantina, „Pulp Fiction„, a Dale je blisko sarađivao i sa Fenderom kako bi proizveo prilagođena pojačala, uključujući i prvo ikada gitarsko pojačalo jačine 100 vati.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *