21.06.

  1. Rođen je Rey Davis pevač, ritam gitarista i tekstopisac grupe Kinks, koju je vodio zajedno sa svojim mlađim bratom Dejvom.

1962. Tema iz filma o Džems Bondu se prvi put čula u filmu ”Doktor No”. Originalni snimak je uradio Vik Flik na gitari Clifford Essex Paragon Deluxe iz 1939.

1985. Rođena je Lana del Rey američka pevačica, tekstopisac, muzički producent, model i režiser spotova.

1986. Grupa Genesis je sa svojim albumom ”Invisible Touch” na prvom mestu britanske liste albuma.

1999. Chemical Brothers su objavili svoj treći album ”Surrender” sa koga su se izdvojile pesme Hey Boy Hey Girl, Let Forever Be i Out of Control.

2001. „Kralj bluza” John Lee Hooker preminuo je u 83. godini. Izuzetno uticajni pjevač, tekstopisac i gitarista, zauzeo je prvo mjesto na R&B listi sa svojim prvim singlom, „Boogie Chillen” iz 1948. godine, i nastavio je da postiže hitove narednih 50 godina, uključujući „Dimples,” „The Healer” i svoju prepoznatljivu pjesmu „Boom Boom.” U posljednjoj deceniji svog života, Hooker je doživio preporod u karijeri zahvaljujući uspješnim albumima kao što su The Healer, Don’t Look Back i Grammyjem nagrađeni Chill Out. Dobitnik prestižne National Heritage Fellowship nagrade od strane NEA, Hooker je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 1991. godine i dobio Grammy nagradu za životno djelo 2000. godine, među mnogim drugim priznanjima.

2011. Grupa Maroon 5 je objavila singl Moves Like Jagger sa kojim su stigli na prvo mesto američke liste singlova.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *