23.03.

1953. rođena je Chaka Khan, američka muzičarka. ‘Kraljica funka’ prevodila je sastav Rufus 70-ih da bi kasnije ostvarila uspešnu samostalnu karijeru. Proslavio je singl ‘I Feel for You’ iz 1984.

1964John Lennon objavio je svoju prvu knjigu “In His Own Write“, u Velikoj Britaniji. Zbirka nadrealne poezije popraćena crtanim ilustracijama, postala je bestseler u Britaniji, prodan u 300.000 primjeraka.

1972 – The Concert For Bangladesh, u kojem je George Harrison nastupio zajedno s Bobom Dylanom, Ericom Claptonom, Leonom Russellom i kolegom Beatle-om, Ringom Starrom, premijerno je izveden u New Yorku. Film je dokumentirao dva dobrotvorna koncerta održana u Madison Square Gardenu u augustu 1971., koje je organizirao Harrison s indijskim glazbenikom Ravijem Shankarom, kako bi se prikupila sredstva za izbjeglice u Oslobodilačkom ratu Bangladeša.

1979Van Halen izdaje album „Van Halen II.“

1991. ‘Out of Time’, sedmi studijski album R.E.M.-a, dospeo je na vrh britanske top liste albuma. Sadrži hitove poput ‘Loosing My Religion’ i ‘Shiny Happy People’. Godinu kasnije je osvojio Grammy u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. Magazin Time ga je uvrstio među 100 najboljih albuma svih vremena.

1996. Celine Dion se našla na vrhu američke liste singlova sa “Because You Loved Me”, njenim drugim američkim brojem 1. Pesma je bila na petom mestu u Velikoj Britaniji. Istog dana njen album “Falling Into You” je dospeo na prvo mesto albuma britanske top liste.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *