24.01.

1999The Offspring su dostigli prvo mesto britanske top-liste singlova sa pesmom „Pretty Fly, For A White Guy“. Pesma je preuzeta sa njihovog petog studijskog albuma „Americana“ i postala je hit broj jedan u još deset zemalja, donevši grupi ogroman komercijalni uspeh i široku popularnost tokom kraja devedesetih godina, a ovome je doprineo i spot režiran od strane McG-a, koji je koristio različite elemente pop kulture.

1998 – Zvanična kompilacija muzike iz filma „Titanik“ zauzima prvo mesto američke topliste albuma, potiskujući odatle album „Let’s Talk About Love“ kanadske pevačice i kraljice pauer balada, Celine Dion. Oba albuma sadrže  izuzetno popularnu pesmu iz ovog filma, „My Heart Will Go On„, koja je osvojila Oskara, Gremi i brojne druge nagrade, postavši jedan od najprodavanijih singlova svih vremena.

1941 – Rođen je Neil Diamond, američki pevač, tekstopisac i kompozitor, smatran jednim od najpoznatijih i najuspešnijih izvođača popularne muzike. Diamond je stekao slavu kroz svoje hitove kao što su „Sweet Caroline„, „I’m a Believer“ I „Cracklin’ Rosie„, a tokom svoje višedecenijske karijere je osvojio mnoge nagrade i postao jedan od ikona američke muzičke scene.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *