Brajan Adams nastupio u Areni

Čuveni kanadski muzičar i kantautor Bryan Adams, nastupio je u sredu uveče pred beogradskom publikom u Štark areni.

Muzičar je na listu evropskih prestonica koje posećuje u sklopu turneje kojom promoviše novi album pod nazivom „So Happy it Hurts“ iz 2022. godine, uvrstio i Beograd, koji je poslednji put posetio 2019. godine, a mesto susreta sa beogradskom publikom je i tom prilikom bila Štark arena.

Vrata dvorane bila su otvorena za posetioce u 19 časova. Koncert, čiji početak je najavljen za 20 časova, počeo je sa malim zakašnjenjem, a kao razlog kašnjenja, Adams je, u toku koncerta, na šaljiv način pripisao srpskom običaju da se svuda kasni, te da je iz tog razloga odložen početak svirke, dok se i poslednje mesto u Areni nije popunilo.

Veselu atmosferu u publici pred sam početak koncerta, dodatno je zagrevala rokenrol muzika sa razglasa, a iznad ljudi okupljenih u parteru, letela je maketa kabrioleta sa natpisom Bryan Adams-So Happy it Hurts.

Na bini se nalazio video bim veličine bine, a na njemu se nalazila slika istog onog kabrioleta koji leteo nad publikom.

Negde oko 20 časova i 20 minuta, svetla u Štark areni su se ugasila, usledila je jaka erupcija oduševljenja publike, a na video bimu išao je početak spota za pesmu „Kik Ass“ koji je završen u trenutku kada je crveno svetlo obasjalo pozornicu i otrkilo Bryana, koji je najavio bend i započeo istoimenu pesmu.

Koncert je počeo očekivano energično. Svetla na bini su savršeno funkcionisala tokom celog koncerta, a svaku pesmu pratile su kulise na video bimu, koje su učinile da koncert bude jedinstven muzički, ali i audio-vizuelni doživljaj. Nešto u čemu se uživa svim čulima.

Bez pauze, usledila je pesma „Can’t Stop This Thing We  Started“, a potom legendarna „Somebody“, te „18 Til I Die“.

Adams, kao i njegov bend, pokazali su beogradskoj publici da „18 Til I Die“ nije samo floskula, već da se oni zaista tako i osećaju, da su godine samo brojka, a da se meri ono što je u čoveku.

Bryan je i dalje isti onaj razuzdani momak s početka 80-ih, koji nosi starke i džins i peva kao da mu je osamnaest. I dalje je u pitanju isti onaj „Kick Ass“ rokenrol bend kao s početka karijere, koji je svirao gde god je bilo struje.

Dobro veče, Obratio se Adams publici na srpskom jeziku, pa nastavio na engleskom: Ja sam Bryan i večeras ću biti vaš pevač. Da li znate da je iza mene 16 studijskih albuma? Večeras ćemo svirati mnogo pesama, a vi će te me u toku koncerta podsetiti na neke pesme koje sam zaboravio.

Usledila je dirljiva „Please Forgive Me“, koju je publika otpevala horski sa bendom, a iza koje je sledilo novo obraćanje publici. Ovaj put Bryan spominje svog oca koji je preminuo pre par godina i poziva sve u publici da, ukoliko imaju nekoga ko im nedostaje, upale telefone. Kao po komandi, na prvi rif pesme „Shine A Light“, arenu su prekrila svetla iz mobilnih telefona i učinila ceo događaj magičnim.

Bez pauze, kreće energična „Room Service“, a nakon nje čuvena balada „Heaven“. Na prvi zvuk klavira i Adamsovog vokala, koji još ima onu prepoznatljivu hrapavost, svi prisutni u areni osetili su mali delić raja. Nikad se nije činio bližim.

Nakon pesme „Go Down Rockin“ koja je razdrmala već dobro zagrejanu publiku, usledio je pravi rolerkoster emocija. Naime, Adams je najavio pesmu „It’s Only Love“, pesmu koju je otpevao sa  Tinom Tarner. Bryan se podsetio saradnje sa Tinom i rekao da mu je velika čast što je sarađivao sa damom kakva je Tina i da mu jako nedostaje. Naveo je da je, u vreme snimanja dueta sa Tinom, imao 24 godine i da joj je večno zahvalan što ga je povela na svetsku turneju.

Na pomen preminule muzičke dive Tine Tarner, arena je odreagovala glasnim ovacijama oduševljenja, a potom je usledilo horsko pevanje pesme „It’s Only Love“.

Usledila je numera „You Belong To Me“, a nakon iste, Adams je pozvao svog prijatelja kamermana iz Kvebeka da ulovi najbolje plesne korake u publici i da ih prikaže na video bimu, a publiku pozvao da se razigra uz brzu rokabili stvar, u nadi da će se baš oni naći na velikom ekranu. Taj izazov je nazvao If you dance, you have chance.

Sa prvim taktovima brze rokabili stvari „I’ve Been Looking For You“, nastao je opšti haos u areni, pretvorenoj u svojevrsni plesni podijum. Nije bilo važno da li su pokreti tehnički tačni, važno je bilo naći se na oku kamere i upisati se na velikom ekranu.

Činilo se da je atmosfera blizu ključanja, a onda je usledila čuvena numera „The Only Thing That Looks Good On Me Is You“, koja je dovela do tačke ključanja.

Hitovi su se ređali kao na traci, pa su tako usledile numere „When You Love Someone“, „Here I Am“ i „When You’re Gone“.

Usledile su tri pesme koje je Adams sa bendom otpevao u londonskom Royal Albert Hall-u, a koje će se naći na albumu „Live at Royal Albert Hall“. Bile su to „Thought I’d Died and Gone to Heaven“, čuvena balada „Everything I Do I Do It For You“ i „Back To You“.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *