01.06.

1966. The Beatles (Bitlsi) snimaju pesmu Yellow Submarine u studiju Ebi Roud u Londonu. Džon Lenon proizvodi mehuriće u kanti vode, dok cela družina maršira po studiju i peva “We all live in a yellow submarine”.


1967. David Bowie (Dejvid Bouvi) je objavio istoimeni prvi album. Sa albuma su objavljena dva singla Rubber Band i The Laughing Gnome.

1969. The Plastic Ono Band (John Lennon i Yoko Ono) snimili su svoju antiratnu himnu, “Give Peace a Chance” u hotelu Queen Elizabeth u Montrealu. Pjesma, koja je postala prvi Lennonov solo izdanak dok je još bio član The Beatlesa, sadržala je nekoliko poznatih gostiju, uključujući Timothy Learyja i Petulu Clark (prateći vokali) i Toma Smothersa (iz Smothers Brothers) na akustičnoj gitari.


1974. rođena je Alanis Morissette (Alanis Nadin Moriset), kanadsko–američka pevačica, kompozitor i filmska glumica. Njen debitantski album, ”Jagged Little Pill” iz 1995, postao je jedan od najuspešnijih albuma svih vremena, a procenjeno je da je prodat u trideset miliona primeraka širom sveta.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *