02.06.

1941. Rođen je Charlie Watts, engleski muzičar poznat kao dugogodišnji bubnjar legendarne rok grupe The Rolling Stones. Watts je svirao na svim studijskim albumima Stonesa do 2016, počevši od njihovog debitantskog albuma „The Rolling Stones„, pa sve do „Blue & Lonesome„, ali se pojavljuje i na dve numere izdanja „Hackney Diamonds„. Imao je i nekoliko solo projekata, uključujući džez albume sa svojim bendom Charlie Watts Quintet.

1960. Rođen je Tony Hadley, britanski muzičar poznat kao vodeći pevač grupe Spandau Ballet. Bio je značajna figura u pokretu Novog romantizma, koji je oblikovao muziku i modu 1980-ih. Njegov rad sa Spandau Ballet-om ostavio je trajan uticaj na pop muziku, a pesme koje je sa njima snimio, poput „True“ i „Gold„, i dalje su popularne i često korišćene u medijima.

1966. Frank Sinatra (Frenk Sinatra) je na prvom mestu britanske liste singlova sa svojim klasikom, pesmom Strangers In The Night.


1967. rođena je Tanja Jovićević, pevačica i nekadašnja članica rok grupe Oktobar 1864. Prvi album pod nazivom ”Oktobar 1864”. objavljuju 1987. a snimljen je u beogradskom studiju „O”. Drugi album ”Igra bojama” izlazi 1988. godine, dok je treći album ”Crni ples” objavljen 1990. godine. Bila je i članica grupe EKV.


1984. Duo Wham! (Vem) je sa pesmom Wake Me Up Before You Go Go na prvom mestu britanske liste singlova.

1986. Objavljen je „A Kind of Magic“, dvanaesti studijski album britanskog rok benda Queen, poznat po tome što sadrži muziku iz filma „Highlander„, što mu daje jedinstven filmski i konceptualni karakter. Album je bio praćen velikom „Magic Tour“ turnejom, koja je bila poslednja turneja na kojoj je pevač Freddie Mercury nastupao sa bendom pre svoje smrti 1991. godine.

2008. Preminuo je Bo Diddley, američki gitarista i pevač poznat kao jedan od pionira rokenrola, koji je imao značajan uticaj na razvoj moderne popularne muzike. Tvorac je  prepoznatljivog ritma, po njemu nazvanog „Bo Diddley beat„, inspirisanog afričkim i latinskim ritmovima, a koji se obično svira u jednostavnom, ponavljajućem obrascu.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *