02.04.

1939. godine rođen je Marvin Gaye, pevač i tekstopisac koji se proslavio hit singlovima I Heard It Through The Grapevine i Sexual Healing. Pomagao je u oblikovanju zvuka Motaun rekordsa šezdesetih godina, prvo kao svirač, a kasnije i kao solo pevač uz niz hitova, dobivši nadimke „princ Motauna” i „princ soula”. Ubio ga je otac dan pre njegovog rođendana 1984. godine.

1964. godine članovi benda The Beatles dobili su četvrti singl na broju jedan britanske liste singlova. Reč je o velikom hitu Can’t Buy Me Love.

1977 – Album „Rumours“ benda Fleetwood Mac zauzima prvo mesto u Americi i nekontinuirano provodi ukupno 31 nedelju na vrhu liste. Ovo izdanje je smatrano jednim od najuspešnijih i najuticajnijih u istoriji muzike, sa pesmama poput „Go Your Own Way„, „Dreams„, „Don’t Stop“ i „The Chain“ koje su postale nezaboravni hitovi i inspirisale generacije muzičara.

2001. godine Mariah Carey je potpisala najbogatiji diskografski ugovor u istoriji. Ugovor za tri albuma je potpisan sa diskografskom kućom Virgin, a bio je “težak” 60 miliona dolara.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *