03.07.

1968David Crosby, Stephen Stills i Graham Nash prvi put su zajedno svirali tokom improvizovane svirke u kući Joni Mitchell u Laurel Canyonu. Trojica muzičara će zvanično postati grupa kasnije te godine, izdajući svoj istoimeni debi album 1969.

1969 – 27-godišnji pjevač, tekstopisac i multiinstrumentalista, Brian Jones, se udavio. Najpoznatiji kao osnivač The Rolling Stonesa, Jones je započeo svoju karijeru na blues sceni u Londonu, svirajući sa Alexisom Kornerom i budućim zvjezdama kao što su Paul Jones (Manfred Mann) i Jack Bruce (Cream). 1962., želeo je da formira R&B grupu, postavljajući oglas u lokalne novine za muzičare. Ubrzo su to postali The Rolling Stones. Iako je bio talentovan i svestran muzičar, čiji se briljantni rad može čuti na albumima kao što su Aftermath i Between The Buttons, Jones je imao problema sa zavisnošću. Njegovi demoni, kao i rastuće tenzije sa njegovim članovima benda, doveli su do njegovog otpuštanja u junu 1969.

1971 Jim Morrison, 27-godišnji frontmen The Doors-a, pronađen je mrtav u svom pariškom stanu. Uticajni pjevač, tekstopisac i pjesnik, suosnivač je losanđeleskog rock benda 1965. godine. Pre Morrisonove prerane smrti, The Doorsi su postali jedan od najvećih bendova na svijetu, izdavši šest albuma tokom pet godina i plasirajući više singlova na Billboard Hot 100 listu.

1973David Bowie je figurativno ubio svoj alter ego, Ziggyja Stardusta, tokom poslednjeg koncerta svoje UK Aladdin Sane turneje. Neposredno prije nego što je počeo da pjeva „Rock‘n’Roll Suicide,“ Bowie je održao nejasan oproštajni govor, šokirajući publiku u Hammersmith Odeonu u Londonu, kao i većinu svog benda i ekipe, gdje su svi mislili da se umjetnik povlači iz javnosti. Bowie će, međutim, raspustiti Spiders from Mars (sa izuzetkom gitariste Micka Ronsona) i okupiti novi ansambl pred svoju turneju po Sjevernoj Americi te jeseni.

2002 – Troje gostiju u nedavno otvorenom restoranu u vlasništvu Britney Spears zadobilo je trovanje hranom. Tri studenta koja su jela divlju prugastu bas ribu u njujorškom restoranu podnijela su zvanične žalbe i obećala da više nikada neće jesti tamo.

2012KISS je najavio da će izdati knjigu veličine gitare koja sadrži neobjavljene fotografije iz njihove 40-godišnje karijere. Ograničeno izdanje nazvano “Monster“ koštaće 4.299 dolara, a sa visinom od 3 stope i širinom od 2,5 stope, knjiga je proglašena za najveću muzičku knjigu ikada objavljenu.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *