02.07.

1966. – Verzija pesme Strangers in the Night, u izvedbi Franka Sinatre došla je do vrha američke liste singlova. Pesma je Sinatri donela tri Gremi nagrade.

1979. – Objavljena je pesma „Voulez Vous“, kao četvrti singl sa istoimenog šestog studijskog albuma švedske pop grupe ABBA. Ostvarila je veliki komercijalni uspeh, dostigavši top 10 u mnogim zemljama, a ostala je omiljena među fanovima grupe i često se izvodi na koncertima i u muzičkim produkcijama zasnovanim na njihovoj diskografiji, kao što je mjuzikl „Mamma Mia!„.

1987. godine Michael Jackson je postao prvi izvođač sa pet singlova na američkom broju jedan, a koji su se našli na istom albumu. Na vrhu američke liste bili su hitovi Dirty Diana, Bad, I Just Can’t Stop Loving You, The Way You Make Me Feel i Man in the Mirror. Ove pesme našle su se na albumu Bad.

1991. – Objavljen je „Into the Great Wide Open“, osmi studijski album grupe Tom Petty and the Heartbreakers, poznat po svojoj tematskoj strukturi koja istražuje američki život, nade, snove i razočaranja. U poznatom spotu naslovne pesme, „Into the Great Wide Open„, glavnu ulogu tumači glumac Džoni Dep, što je umnogome doprinelo popularnosti albuma.

2001. godine u čast slavnog Beatlesa, glavni aerodrom u Liverpulu nazvan je John Lennon

2005. – Grupa Pink Floyd izvodi pesmu „Comfortably Numb“ na koncertu Live 8 u Londonu, ponovo okupivši članove Rogera Watersa, Davida Gilmoura, Nicka Masona i Richarda Wrighta po prvi put od 1981. godine, kada je Waters napustio bend. To je ujedno i poslednji put da je ova četvorka svirala zajedno, budući da je Wright preminuo 2008.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *