04.05.

1937 – Rođen je Dick Dale, američki gitarista, pevač, i kompozitor, poznat kao „Kralj surfa„. Bio je pionir u razvoju karakterističnog zvuka surf gitare, koristeći brze, reverbne rifove, a njegova izvedba pesme „Misirlou“ je postala klasik i ikonična tema, kasnije stekavši još veću popularnost nakon što je korišćena u filmu „Pulp Fiction„, režisera Kventina Tarantina.

1973 – Grupa Led Zeppelin je otpočela svoju severnoameričku turneju, najavljenu kao „najveću i najprofitabilniju rok turneja u istoriji Sjedinjenih Američkih Država„. Grupa je zaradila preko 4 miliona dolara od tih nastupa, leteći između nastupa u The Starship-u, putničkom avionu Boeing 720, opremljenom barom, tušem, televizorom i videom u salonu od 30 stopa, kao i belom krznenom spavaćom sobom.

1974. godine ABBA je zauzela prvo mesto britanske liste singlova sa pesmom ‘Waterloo’. ABBA je ovom pesmom ujedno pobedila na takmičenju za pesmu Evrovizije koja je održana iste godine.

1997. godine Courtney Love(Kurtni Lov) objavila je da prodaje kuću u kojoj je živela sa Kurtom Cobainom (Kurtom Kobejnom), a u kojoj je Kobejn izvršio samoubistvo. Pre prodaje, deo kuće u kojoj je slavni muzičar izvršio samoubistvo je srušen.

2008. godine Madonin (Madonna) album ‘Hard Candy’ je odmah nakon objavljivanja zauzeo vrh britanske liste. Istovremeno duet sa Justin Timberlake (Džastinom Timberlejkom) „4 Minutes“ bio je na vrhu britanske liste singlova. ‘Hard Candy’ je bio Madonin deseti album koji se našao na vrhu britanske liste albuma.

2016 – Nakon što su članovi tima izborne kampanje Donalda Trampa pustili pesmu „Start Me Up“, posle njegovog govora pobede na putu do republikanske nominacije, The Rolling Stones su ga zamolili da prestane. U saopštenju, bend kaže: „The Rolling Stones nikada nisu dali dozvolu Trampovoj kampanji da koriste njihove pesme i zatražili su da odmah prestanu sa svim korišćenjem„.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *