04.06.

 1. Glenn Wallichs je pokrenuo izdavačku kuću Kapitol rekords koja je u bogatoj istoriji objavljivala Frenk Sinatru, Bitlse, Bič Bojse, Edi Kohrana, Tinu Tarner i druge.

1967. The Jimi Hendrix Experience, Procol Harum, Denny Laine i The Chiffons su svirali u pozoruštu Sevilja u Londonu. U publici su bili Pol Makartni i Džordž Harison da bi uživo čuli Džimija Hendriksa kako svira pesmu Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

  1975. Rolingstonski su bili prvi zapadni bend koji je u Sovjetskom savezu dobio priznanje za rekordnu prodaju ploča. Potukli su rekord koji je do tada držao Đorđe Marjanović.

  1976. Seks Pistolsi su svirali u Mančesteru svoj legendarni koncert. U publici su prisutni Morrissey, Bernard Sumner, Peter Hook i Mark E Smith. Ulaznice koštaju 1. funtu.

   1983. Grupa The Police je otpočela četvoronedeljni boravak na prvom mestu britanske liste hitova sa pesmom „Every Breath You Take“, njihovim petim i poslednjim singlom koji je dospeo na prvo mesto. Ova numera je izdata na njihovom najcenjenijem albumu „Synchronicity„, a Sting je, kao njen autor, osvojio nagradu za pesmu godine.

   1984. Brus Springstin je objavio svoj klasik album ”Born In The USA”. Svih sedam singlova skinutih sa albuma uključujući Dancing in the Dark, Born in the U.S.A, I’m on Fire i Glory Days stigli su u top ten u Americi.

    1987. Grupa Eurythmics je održala koncert u Zapadnom Berlinu, dok je masa mladih ljudi u Istočnom Belinu pevala „Zid mora da padne“.

    1994. Wet Wet Wet su sa pesmom Love Is All Around iz filma “Four Weddings & A Funeral” na prvom mestu u Velikoj Britaniji.

     Napišite Komentar

     Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *