05.06.

1947. Rođena je Lori Anderson je američka avangardna umetnica i muzičarka. Anderson je tokom 70ih izvodila razne performanse svirajući violinu.

1955. Rođen je Aki Rahimovski pevač rok sastava Parni valjak. Kao tinejdžer je bio član nekoliko sastava Vakum, Krvna braća i Tor, sa kojim je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Preminuo je 22.01.2022.

1956. „Bi-Bap-A-Lula“ Džina Vinsenta je snimljena na ploču, koja je kasnije prodata u oko milion primeraka.

1971. Pol Makartni je objavio svoj drugi solo album ”Ram” sa kojim je stigao do prvog mesta britanske liste albuma. Džon Lenon se pronašao u pesmama Too Many People i Dear Boy.

1975 – Tokom snimanja albuma Wish You Were Here u studijima Abbey Road u Londonu, Syd Barrett se neočekivano pojavio dok su članovi benda Pink Floyd slušali snimke pjesme Shine On You Crazy Diamond — pjesme koja je bila posvećena Barrettu. U to vrijeme, 29-godišnji Barrett je obrijao svu kosu (uključujući obrve), ugojio se, i bivši članovi benda ga u početku nisu prepoznali. Barrett je na kraju otišao bez pozdrava, a nijedan član benda ga više nikada nije vidio.

2012. Bajaga i instruktori su objavili deveti studijski album ”Daljina, dim i prašina”. Uz album je išla i knjiga Bajagine poezije ”Vodič kroz snove”.

2019 – Magazin Forbes je objavio da je Rihanna najbogatija muzičarka na svijetu. Pjevačica je stekla bogatstvo od oko 600 miliona dolara (472 miliona funti), uglavnom kroz svoju muziku i kozmetički posao. Njena linija Fenty Beauty, lansirana 2017. godine, navodno je zaradila 100 miliona dolara (oko 78 miliona funti) u prvih 40 dana. Rihannino bogatstvo stavilo ju je ispred Madonne, čije se bogatstvo procenjuje na 448 miliona funti, Celine Dion (350 miliona funti) i Beyoncé (314 miliona funti).

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *