07.02.

1970Led Zeppelin su ostvarili svoj prvi britanski broj jedan album sa „Led Zeppelin II“. Drugi studijski album britanskog benda ostao je na listi ukupno 138 nedjelja, dok je preko Atlantika bio na vrhu Billboard 200 lista sedam nedjelja.

1986 The Rolling Stones su snimili video za pjesmu „Harlem Shuffle“ u New Yorku.

1987 – Nakon gotovo 20 godina, Aretha Franklin se vratila na vrh britanske top-liste sa pjesmom „I Knew You Were Waiting (For Me)“, duetom sa Georgeom Michaelom. Par je kasnije osvojio Grammy nagradu za Najbolje R&B izvođenje od dueta ili grupe sa vokalom.

2004 – Singl grupe Queen „We Will Rock You“ bio je proglašen najvećom rock himnom svih vremena u anketi među ljubiteljima muzike. Pjesma iz 1977. godine nadmašila je njihovu „Bohemian Rhapsody“ koja se našla na drugom mestu u istraživanju među 1000 ljudi sprovedenom za bioskopski lanac UCI. Anketa je sprovedena povodom izlaska nove komedije „Škola roka“ sa glumcem Jackom Blackom.

2023 – Rukom napisani tekstovi pjesme „The Jean Genie“ Dejvida Bovija prodati su na aukciji za 57.000 funti. Pjesma, preuzeta sa albuma „Aladdin Sane“, objavljena je kao singl 1972. godine i dostigla je drugo mesto na britanskim top-listama. Tekst pjesme „The Jean Genie“ sastojao se od 18 linija na listu A4 papira, koji je bio naslovljen, potpisan i datiran od strane Bowieja.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *