08.06.

1940. Rođena je Nency Sinatra (Nensi Sinatra) američka pevačica i glumica, ćerka Frenka Sinatre i njegove prve supruge Nensi Barbato.

1951 – Rođena je Bonnie Tyler, velška pevačica poznata po svom karakterističnom, hrapavom glasu, koji je posledica operacije glasnih žica, kao i hitovima poput „Total Eclipse of the Heart“ i „Holding Out for a Hero„. Rođena je kao Gaynor Hopkins, a pevanjem je počela da se bavi pod imenom Sherene Davis, nastupajući sa lokalnim bendovima, pre nego što je konačno preuzela umetničko ime Bonnie Tyler.

1962 – Rođen je Nick Rhodes, engleski muzičar, najpoznatiji kao klavijaturista i jedan od osnivača benda Duran Duran. Rhodes je igrao ključnu ulogu u kreiranju vizuelnog identiteta benda, koji se istakao glamuroznim i često avangardnim modnim izborima, kao i upečatljivim muzičkim spotovima, a pored svoje muzičke karijere, radio je i kao producent i remikser za druge umetnike.

1969Mick Jagger, Keith Richards i Charlie Watts posetili su Briana Jonesa kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti u grupi, usled sve većih međusobnih tenzija, kao i problemima sa drogom i zakonom. The Rolling Stones su kasnije izdali saopštenje za javnost u kojem su objavili da Brian napušta bend, jer se njegovo fizičko i mentalno zdravlje pogoršavalo, zbog čega nije mogao da prati intenzivan tempo rada.

1985 – Grupa Tears For Fears je započela dvonedeljnu vladavinu na prvom mestu američke liste singlova sa pesmom „Everybody Wants To Rule The World“, njihovim prvim američkim brojem jedan. Godine 1986. pesma je osvojila nagradu za najbolji singl na dodeli Brit Awards-a, a Roland Orzabal je tvrdio da je pesma zaslužila da osvoji i Ivor Novello priznanje za međunarodni hit godine.

2008. Magazin Roling Stoun je objavio popis 50 najboljih rokenrol pesama za gitaru. Brown Sugar od Rolingstonsa je na petom mestu, a četvrti su Kinksi sa pesmom You Really Got Me. Broj 3. je grupa Krim sa pesmom Crossroads, na broju dva Džimi Hendriks i pesma Purple Haze, dok je na prvom mestu Čak Beri i pesma Johnny B Goode.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *