09.06.

18591. Rođeni je Kol Porter američki kompozitor i tekstopisac. Iako je stekao klasično muzičko obrazovanje, specijalizirao se za mjuzikle.

1915 – Rođen je američki gitarista Les Paul. koji je imao britanski hit broj 7 iz 1953. godine sa pjesmom ‘Vaya Con Dios’ i američki hit broj 7 sa pjesmom ‘Hummingbird’ sa Mary Ford. Zaslužan je unapređivanje tehnika snimanja u studiju, te poboljšao dotadašnje električne gitare svojim inovativnim rješenjima. Slomio je desnu ruku u saobraćajnoj nesreći i postavili su mu je pod uglom kako bi i dalje mogao svirati gitaru. Paul je preminuo u bolnici u White Plainsu, u dobi od 94 godine, 12. augusta 2009. godine, zbog teške upale pluća.

1963. Bitlsi su svirali poslednji koncert u Blekburnu na turneji sa Roj Orbisonom.

1964. Bob Dilan je u studiju Kolumbija u Njujorku snimio pesmu Mr. Tambourine Man.

1970. Bob Dilan je dobio titulu počasnog doktora muzike na Univerzitetu u Prinstonmu.

1972Elvis Presley je ušao u historiju prodavši karte za četiri uzastopne noći u Madison Square Gardenu. Nije iznenađujuće da su karte bile tražene, s obzirom na to da Kralj nije svirao u New Yorku više od deset godina. Na nastupima su prisustvovale razne zvijezde, uključujući Johna Lennona, Georgea Harrisona, Davida Bowiea, Arta Garfunkela i Boba Dylana. Dugoočekivani nastup je snimljen i objavljen samo devet dana kasnije kao live album Elvis: As Recorded at Madison Square Garden.

1984. Sindi Loper je sa pesmom Time After Time na prvom mestu sa obe strane Atlantika.

1990MC Hammer je oborio Billboard rekorde sa svojim trećim albumom, Please Hammer Don’t Hurt ‘Em. Album, koji je uključivao njegov veliki hit “U Can’t Touch This,” ostao je na broju 1 pune 21 sedmice – što predstavlja najduži neprekidni boravak na vrhu liste.

2007George Michael je postao prvi muzički umjetnik koji je nastupao na novom Wembley stadionu u Londonu kada je odsvirao prvi od dva koncerta na tom mjestu tokom svoje turneje ’25 Live Tour’.

2015 – Kompanija iz Toronta pod nazivom Nutritional High objavila je da su osigurali prava za licenciranje kako bi proizvodili i distribuirali proizvode od marihuane i konoplje koristeći naslove pjesama i lik ikoničnog gitariste Jimija Hendrixa.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *