23.06.

1929. – Rođena je američka pjevačica, tekstopisac i glumica June Carter Cash, supruga Johnnyja Casha. Imala je hitove sa Johnnyjem Cashom, ‘Ring Of Fire’, ‘Jackson’, ‘If I Were A Carpenter’, osvojila je pet nagrada Grammy i bila je uvedena u Christian Music Hall of Fame 2009. godine. Preminula je 15. maja 2003. u 73. godini.

1960. – Pjesma Eddie Cochrana “Three Steps to Heaven“ dosegla je vrh Engleske top liste. Ironija je da je 21-godišnji američki pjevač preminuo 3 mjeseca ranije u saobraćajnoj nesreći tokom turneje u Engleskoj.

1967. – Aretha Franklin je snimila njen klasik Chain of Fools.

1970. – Kralj tvista Čabi Čeker i još trojica neimenovanih uhapšeni su u Niagari Fols zatro što su u Čekerovom automobilu nađeni marihuana i tablete nepoznatog sadržaja, do tada nepoznate droge.

1973. – 10cc su sa pesmom Rubber Bullets na prvom mestu britanske liste singlova.

1980. Rolingstonsi su izdali album ”Emotional Rescue”.

1990. – 13-godišnji Keith Sorrentino podneo je tužbu od 500.000 dolara (294.118 funti) protiv Madonne, tvrdeći da je imao noćne more i probleme sa mokrenjem u krevetu nakon incidenta ispred Madonnine kuće kada ga je navodno bacila na zemlju.

1990. – Elton John je ostvario svoj prvi broj 1 hit u Velikoj Britaniji kao solo izvođač sa pjesmom “Sacrifice/Healing Hands.” Ovaj uspjeh je došao 14 godina nakon što je dostigao vrh liste zajedno sa Kiki Dee pesmom “Don’t Go Breaking My Heart.” U SAD-u, Elton je već imao nekoliko solo hitova broj 1, uključujući “Bennie and the Jets,” “Crocodile Rock,” i obradu pjesme The Beatlesa “Lucy in the Sky with Diamonds,” između ostalih.

2004. – Bob Dylan je dobio počasnu diplomu od Univerziteta St. Andrews, najstarijeg univerziteta u Škotskoj, i proglašen je „Doktorom muzike.“

2010. – 62-godišnji Gregg Allman uspešno je prošao transplantaciju jetre u Mayo Clinic u Jacksonvilleu, Florida. Allman je započeo seriju tretmana za Hepatitis C, ali hronično oštećenje njegove jetre navelo je doktore da preporuče transplantaciju. U izjavi za novinare, Allman je rekao: „Promenio sam svoj način života prije mnogo godina, ali ne možemo vratiti vrijeme. Svaki dan je dar.“

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *