26.06.

1955 – Rođen je Mick Jones, britanski muzičar, pevač i producent najpoznatiji kao jedan od osnivača, gitarista i glavni tekstopisac legendarne pank rok grupe The Clash. Nakon što je napustio Clash 1983, osnovao je bend Big Audio Dynamite, koji je kombinovao rok, dens, hip-hop i rege elemente, a tokom svoje karijere je radio i kao producent, sarađujući sa različitim muzičarima i bendovima.

1965. – The Birds su sa obradom pesme Mr Tambourine Man od Boba Dilana na prvom mestu američke liste singlova. Bend je osnovan godinu dana ranije i ukupno su snimili samo desetak pesama, ali su ostavili neizbrisiv trag u istoriji rock and rolla.

1977. – Elvis Presley je imao svoj poslednji nastup uživo u Market Skver Areni u Indijanapolisu.

1993. – Rođena je Ariana Grande američka pevačica i glumica.

1999. – Grupa Pearl Jam postiže svoj najveći hit na Hot 100 listi kada njihova obrada pesme „Last Kiss“, J. Frank Wilsona & The Cavaliers-a iz 1964. godine. Kada je Eddie Vedder otkrio pesmu, predstavio ju je bendu, koji ju je dodao na svoju setlistu 1998. godine i snimio tokom tonske probe. Ovaj demo je distribuiran članovima fan kluba, ali su radio stanice došle do snimka, podstakavši njegovu objavu.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *