27.06.

1967. – Mick Jagger je proglašen krivim za ilegalno posjedovanje dvije vrste droge pronađene u njegovoj jakni na žurci koju je organizovao Keith Richards. Zadržan je preko noći u zatvoru Lewes u Engleskoj (zatvorski broj 7856). Jagger je tražio knjige o Tibetu i modernoj umjetnosti i dva pakovanja Benson & Hedges cigareta.

1968. – Elvis Presley je snimio svoj legendarni “Comeback Special” za NBC TV, nakon sedmogodišnje pauze od nastupa uživo. Prvobitno zamišljen kao božićni koncert, fokus emisije se promenio kako bi se „Kralj“ dopao mlađoj, modernijoj publici. Presley, koji je veći dio decenije proveo fokusirajući se na svoju filmsku karijeru, osjećao je da treba da oživi svoje muzički prisustvo – posebno u doba promjena. Snimljen u NBC studijima u Burbanku, koncert je ponudio intimno, neformalno okruženje, dok je Presley (noseći crni kožni kombinezon) izvodio mnoge svoje klasične hitove, kao i neki novi materijal, uključujući “If I Can Dream.” “Singer Presents…Elvis” je emitovan 3. decembra i postigao rekordnu gledanost, efektivno ponovo pokrenuvši umjetnikovu karijeru.

1970. – Mladi Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor i basista Mike Grose održali su svoj prvi koncert zajedno (najavljeni kao Smile) u Truro City Hallu u Cornwallu. Mercury, May i Taylor ubrzo su postali dio Queen-a, sa basistom Johnom Deaconom koji im se pridružio početkom 1971. godine.

1970. – Počeo je trodnevni Bat festival na kome su učestvovali: Santana, The Flock, Led Zeppelin, Hot Tuna, Country Joe McDonald, Colosseum, Jefferson Airplane I mnogi drugi.

1979.Tom Jones je zvanično primljen u Kuću slavnih.

1980. – U beogradskom SKC-u održan je koncert na kome su nastupili Šarlo Akrobata, Idoli i Električćni Orgazam.

1981. – Motorhead je postigao svoj jedini UK No.1 album sa ‘No Sleep Til Hammersmith’. Live album je snimljen na koncertima u Leedsu i Newcastleu tokom njihove turneje Short, Sharp Pain In The Neck 1981. godine. Naziv turneje bio je referenca na povredu koju je zadobio Phil Taylor kada su ga ispustili na glavu tokom igrarija poslije koncerta. Uprkos nazivu albuma, londonska sala Hammersmith Odeon nije bila deo turneje.

1994. – Grupa Aerorosmith je prvi veliki bend koji je omogućio fanovima da besplatno preuzimaju pesme sa interneta.

2002. – Dan prije zakazanog prvog koncerta The Who na turneji po SAD-u 2002. godine, basista John Entwistle je preminuo u 57. godini u svojoj hotelskoj sobi u Hard Rock Hotel and Casino u Las Vegasu. Entwistle je te noći legao sa striptizetom, koja je u 10 ujutro otkrila da je hladan i ne reaguje. Doktor je utvrdio da je smrt nastupila usljed srčanog udara izazvanog neodređenom količinom kokaina.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *