27.04.

1951. godine rođen je Paul ‘Ace’ Frehley, iz američkog hard rok benda Kiss. Njihov album broj 11 u SAD iz 1976. Rock and Roll Over koji je proveo 26 nedelja na listi.

1957. godine u retkom pojavljivanju van Sjedinjenih Država, Elvis Presley je nastupio u Maple Leaf Gardens u Torontu, Kanada, gde je poslednji put obukao svoje zlatno odelo.

1968 – Pesma „Mrs. Robinson“ u izvođenju dvojca Simon & Garfunkel, postala je njihov drugi hit koji se plasirao na listu Bilbord Hot 100, osvojivši prvo mesto. Napisana je za film „The Graduate„, reditelja Majka Nikolsa, oslikavajući duh vremena šezdesetih, zbog čega je 1969. osvojila i Gremi za pesmu godine, a danas je ova numera smatrana klasikom pop i folk muzike.

1981. godine Ringo Star se oženio glumicom i jednom ‘Bond devojkom’ Barbarom Bach. Par se upoznao na snimanju filma Caveman sa Denisom Quaid-om i Shelley Long. Na venčanju su bili George Harrison i Paul McCartney.

1998 – Objavljena je „Teardrop“, pesma britanske elektronske grupe Massive Attack, kao drugi singl sa njihovog trećeg studijskog albuma „Mezzanine„. Pesma je vođena čembalom i vokale je prvobitno trebalo da da Madonna, koju je bend odbio u korist Elizabeth Fraser iz benda Cocteau Twins, te je numera postala poznata po svojoj jedinstvenoj atmosferi i njenom karakterističnom vokalu.

2002 – Prvi put od 1963. godine nema britanskih izvođača na američkoj Hot 100 listi, budući da aktuelni britanski izvođači kao što su Blur, Oasis i Robbie Williams ne postižu uspeh u Americi. Izostanak pesme „Seven DaysCraiga Davida sa liste je označio kraj kontinuiranog niza britanskih hitova koji je trajao 38 godina, a poslednji period suše na listi za Veliku Britaniju, oktobra 1963, trajao je samo nedelju dana.

2003Iggy Pop se prvi put posle trideset godina ponovo okuplja sa bendom The Stooges, izvodeći završni nastup koji zatvara Coachella festival. Ostatak muzičke postavke činili su mahom velikani devedesetih, poput grupa Beastie Boys, Blur, Sonic Youth i Red Hot Chili Peppers, ali i bendovi koji su tek sticali popularnost, kao što su The White Stripes, Ladytron i Queens of the Stone Age.

2012Bob Dylan je nagrađen Predsedničkom medaljom slobode, najvišim priznanjem koje se može dodeliti civilnom stanovniku Sjedinjenih Američkih Država, od strane tadašnjeg predsednika SAD-a Baraka Obame. Dylan je tako postao 29. muzičar koji je dobio ovo priznanje, a među prethodnim dobitnicima su Frank Sinatra, Aretha Franklin, B. B. King i Doris Day.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *