28.04.

1964 – Objavljena je pesma „Viva Las Vegas“, kao naslovna numera istoimenog filma u kojem je glumio Elvis Presley. Postala je jedan od najpoznatijih Presleyevih njegovih hitova, simbol Las Vegasa i neizostavan deo pop kulture, budući da je često korišćena u filmovima i reklamama, a inspirisala je i mnoge druge umetnike, kao i pesme posvećene ovom gradu.

1972 – Objavljena je pesma „Starman“, kao singl Davida Bowieja sa albuma „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars„. Govoreći o vanzemaljcu koji dolazi da donese poruku nade i nadahnuća stanovnicima Zemlje, postala je jedan od najpoznatijih Bowievih hitova, obeležavajući vrhunac njegove karijere i uticaja na svetsku muziku.

1973. godine Dark Side of the Moon Pink Floyda došao je do vrha američke liste albuma. Na listi se zadržao 741 nedelju, a do danas je širom sveta prodato 45 miliona primeraka. Ovo je inače jedan od najprodavanijih albuma svih vremena.

1999. godine Tom Petty & Heartbreakers su dobili zvezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.

1999 – Tom Petty & The Heartbreakers su dobili zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu. Tokom ceremonije otkrivanja, koja je održana samo nedelju dana nakon izlaska njihovog albuma „Echo„, Petty je bio skroman povodom priznanja, opisujući ga kao „prilično neverovatno“ i priznajući okupljenoj masi: „Nekada smo šetali gore-dole ovom ulicom i gledali zvezde i nikada nismo sanjali da ćemo ikada imati jednu„.

2002. godine članice grupe Sugababes su imale svoj prvi singl na britanskom broju jedan. Reč je o pesmi Freak Like Me.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *