29.06.

1948. – Rođen je Ian Paice, engleski muzičar, najpoznatiji kao bubnjar grupe Deep Purple. On je jedini stalni član benda od njegovog osnivanja. Bend je postigao veliki uspjeh sa singlom „Black Night“ iz 1970. godine, koji je dostigao drugo mesto na UK listi, i sa singlom „Smoke On The Water“ iz 1973. godine, koji je dostigao četvrto mesto na US listi. Paice je takođe radio sa grupama Whitesnake i Gary Moore.

1984. – Bruce Springsteen započeo je svoju turneju „Born in the U.S.A.“ u Saint Paulu. Turneja je obuhvatala 157 nastupa, uključujući koncerte u Aziji, Evropi i Australiji, i bila je prva na kojoj su nastupili Nils Lofgren i buduća Springsteenova supruga, Patti Scialfa.

1985. – Mick Jagger i David Bowie stigli su u londonski Westside Studios da snime veselu verziju Motown klasika, „Dancing in the Street“ (prvobitno poznatog po izvođenju Marthe and the Vandellas). Ova često obrađivana pjesma (koju su takođe snimali Van Halen i Grateful Dead) snimljena je od strane ovog dua kako bi se prikupila sredstva za Live Aid-ov fond za pomoć gladnima. Pjesma je objavljena u augustu i odmah je postala hit, dostigavši vrh UK pop liste i sedmo mjesto na Billboard Hot 100.

1999. – Michael Jackson je zadobio teške modrice nakon pada sa visine veće od 15 metara kada se most urušio tokom koncerta na minhenskog Olimpijskom stadionu. Jackson je pjevao pjesmu „Earth Song“ u trenutku nesreće.

2000. – Nastupima Urbane gerile, Di-Džej Fakira i Di Fejsa u parku Univerziteta u Novom Sadu pokrenut je Egzit festival.

2000. – Majka Eminema otišla je na sud tvrdeći da je njen karakter klevetan u građanskoj tužbi vrednoj 10 miliona dolara (5,8 miliona funti), nakon što je uvrijedio stih „My mother smokes more dope than I do“ iz sinovog singla „My Name Is“.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *