30.06.

1956- – Rođen je Petar Janjatović srpski novinar i rok kritičar.

1975. – Sher se udala za Grega Almana.

1978. – Objavljena je „Take Me to the River“, pesma sa drugog studijskog albuma grupe Talking Heads, „More Songs About Buildings and Food„. Pesmu je originalno napisao i izveo američki soul pevač Al Green zajedno sa gitaristom Mabon „Teenie“ Hodgesom. Verzija Talking Heads-a je postigla značajan komercijalni uspeh, dostigavši 26. mesto na Billboard Hot 100 listi u SAD-u.

1980. – Objavljen je „The Game“ je osmi studijski album britanske rock grupe Queen poznat po tome što je predstavljao stilsku promenu za bend, donevši ujedno i nekoliko velikih hitova. Album je produciran od strane Queen-a i Reinholda Macka, a po prvi put u svojoj karijeri, bend je koristio sintetizatore, što je značajno uticalo na njihov zvuk.

1992. – Objavljena je „Sexy MF“, pesma koju je napisao i izveo američki muzičar Prince, kao vodeći singl sa njegovog četrnaestog studijskog albuma „Love Symbol Album„. Pesma je poznata po svom fank zvuku, provokativnim tekstovima i kontroverznom naslovu, koji je izazvao određeni broj kontroverzi zbog kojih je pesma bila cenzurisana na nekim radio stanicama i televizijskim programima.

2001. – Christina Aguilera, Lil’ Kim, Mya i Pink su na prvom mestu britanske liste singlova sa pesmom Lady Marmalade.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *