01.05.

1956 Johnny Cash je objavio “I Walk the Line.” Njegov prvi No.1 na Billboard country ljestvici, ovaj sada ikonični singl bio je na ljestvicama više od 43 sedmice i dosegnuo je 17. mjesto na američkoj pop ljestvici. Pjesma sadrži Cashov karakteristični zvuk “boom-chicka-boom”, stvoren stavljanjem novčanice u vrat svoje gitare.

1966Beatlesi su posljednji put nastupili u Velikoj Britaniji, pojavivši se na NME Poll Winners koncertu u Wembley Empire Poolu. Britanski rock sastav izveo je pet pjesama pred 10,000 posjetitelja, uključujući “I Feel Fine”, “If I Needed Someone” i “Nowhere Man”. Na programu su bili i Rolling Stonesi, The Who, The Yardbirds i Dusty Springfield. Beatlesi i Rolling Stonesi odlučili su da se njihovi nastupi ne snimaju.

1967 – 32-godišnji Elvis Presley oženio se 21-godišnjom Priscillom Beaulieu, djevojkom koju je prvi put upoznao 1959. kad je imala samo 14 godina. Kad se Elvis vratio iz vojske 1960., Beaulieu se uselila u Elvisovu vilu Graceland uz blagoslov njezine obitelji. Vjenčanje je održano u Aladdin Hotelu u Las Vegasu, a iako je dozvola za vjenčanje koštala samo 15 dolara, vjenčana torta je koštala 3,500 dolara. Par se razveo nakon pet godina braka, 1973. godine.

1997 – Kuća u kojoj je Kurt Cobain počinio samoubojstvo stavljena je na prodaju. Tražena cijena za petosobnu kuću izgrađenu 1902. godine bila je 3 miliona dolara. Konjski toranj gdje je gitarist Nirvane umro bio je srušen.

2000 – Pisac koji je tvrdio da je Neil Young prekršio dogovor o pisanju biografije o njemu podnio je tužbu za civilnu prijevaru od 1.8 miliona dolara protiv Younga u Los Angeles Superior sudu. Young je blokirao objavu knjige.

  1. godine Coldplay su postali prvi Britanci nakon Beatlesa koji su imali singl u američkih top 10 hitova odmah po njegovom objavljivanju. Singl Speed of Sound se našao na osmom mestu Bilbordove liste singlova.
  2. godine Devils & Dust postao je šesti album Brusa Springstena (Bruce Springsteen) na britanskom broju jedan. U SAD-u je bio na vrhu liste.

2013 – Muškarac iz Minnesote optužen je da se pretvarao da je član Pink Floyda u američkoj bolnici i nanio neplaćene medicinske račune u iznosu do 100,000 dolara. Phillip Michael Schaeffer, 53, došao je na liječenje 20. aprila i tvrdio da je pjevač-gitarist Pink Floyda David Gilmour i da nema zdravstveno osiguranje. Muškarac je bio tretiran i otpušten iz bolnice St. Cloud, Minnesota, ali ne prije nego što je potpisao autogram za sina jednog zaposlenika.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *