18.07.

Na današnji dan 1985.godine Wham! postaju prvi zapadnjačji pop izvođači čiji je album objavljen u Kini. Izdanje „Make It Big“, koje je postalo veliki hit širom sveta

1985Wham! postaju prvi zapadnjačji pop izvođači čiji je album objavljen u Kini. Izdanje „Make It Big“, koje je postalo veliki hit širom sveta, sadrži singlove poput „Wake Me Up Before You Go-Go“ i „Careless Whisper„. Ovu prekretnicu je izborio komenadžer dvojca, Simon Napier-Bell, koji je 18 meseci proveo razgovarajućo i obedujući sa kineskim zvaničnicima.

1974. godine rođena je Victoria Caroline Beckham, engleska modna dizajnerka i pevačica. Svetsku slavu je stekla 1996. godine kao Posh Spice, jedna od pet članica ženske pop grupe Spice Girls. Nakon prestanka rada grupe, započinje solo karijeru i objavljuje album Victoria Beckham. Takođe je objavila četiri singla koji su dostigli top deset na muzičkoj listi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

1987 – Duet Arethe Franklin i Georgea Michaela, „I Knew You Were Waiting (For Me)“, dostiže prvo mesto u SAD-u, vraćajući Franklin na vrh liste po prvi put od „Respect“ iz 1967. godine, oborivši rekord za najduži period između dva prvoplasirana hita. To je bio veliki uspeh za oba pevača, donevši Franklin aktuelnu pažnju od savremene MTV zvezde, dok je Michael stekao kredibilitet pevajući sa svojim idolom.

2013 – Grupa Public Enemy postaje četvrti hip-hop sastav koji je primljen u Kuću slavnih rokenrola, a prethode im Grandmaster Flash & the Furious Five, Run-DMC i Beastie Boys. Čast da ih indukuju su dobili Spike Lee i Harry Belafonte, režiseri propratnog video-spota za pesmu „Fight the Power„, a iste večeri su indukovani i Rush, Heart, Albert King, Donna Summer i Randy Newman.

2021 – Animirana serija „The Simpsons“ pravi satiričnu aluziju na frontmena grupe The Smiths, Morrissey. U epizodi „Panic on the Streets of Springfield„, Lisa Simpson postaje opsednuta fiktivnim bendom pod imenom Snuffs i sprijateljuje se sa frontmenom, Kvilogbijem, britanskim mizantropom koji izvodi pesmu „Svi su užasni osim mene (I možda tebe)„.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *