19.05.

1952. rođen je Joey Ramone (Džoi Ramon), jedan od onih likova iz rokenrola koje obožava većina rokera. Pevač je pank-rok grupe Ramones, koja se smatra ”Očevima panka”. Ramonsi su rokenrol sveli na njegove temeljne vrednosti (glasno, brzo i zabavno) i obogatili ga mirisom Njujorka sedamdesetih godina, izmislivši tako pank-rok.

1978 – Britanski rock bend Dire Straits objavio je svoj debitantski singl, „Sultans of Swing.“ Pjesma je prvobitno snimljena kao demo tokom ljeta 1977. godine, a popularnost je stekla na radijskim postajama u Londonu, što je ubrzo dovelo do potpisivanja ugovora za izdavanje albuma. Ponovno snimljena za istoimeni album benda, „Sultans of Swing“ postala je jedan od njihovih zaštitnih znakova, dospjevši u Top 5 u SAD-u, Južnoj Africi i Kanadi te u Top 10 u Velikoj Britaniji i Australiji.

1988 James Brown je uhapšen peti put u 12 mjeseci nakon potjere automobilom blizu svog doma. Optužen je za napad, opiranje uhićenju i posjedovanje ilegalnog oružja, zbog čega je osuđen na šest godina zatvora.

2007 – Pravna ekipa Michaela Jacksona odustala je od pokušaja blokiranja aukcije osobnih stvari zvijezde i drugih predmeta obitelji Jackson. Postignut je dogovor s predstavnicima aukcionara, koji je bio trenutni vlasnik materijala, i s muškarcem iz New Jerseyja koji je tvrdio da posjeduje skladište puno Jacksonovih memorabilija nakon što je propali poslovni poduhvat završio na stečajnom sudu.

2010‘Stairway To Heaven’ proglašena je omiljenom rock pjesmom u Velikoj Britaniji prema anketi slušatelja radijske postaje Absolute Classic Rock. Led Zeppelin su imali još dvije pjesme u top 10; ‘Whole Lotta Love’ bila je na 4. mjestu, a ‘Rock ‘n’ Roll’, s četvrtog albuma grupe, na 7. mjestu.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *