21.04.

1947 – Američki pjevač, tekstopisac, muzičar i glumac James Osterberg, poznat kao Iggy Pop. Član benda The Stooges i solo izvođač, Popu se ponekad pripisuje izum stage divinga. Njegovi hitovi uključuju: ‘Lust for Life’, ‘The Passenger’, ‘Real Wild Child’ i ‘I Wanna Be Your Dog’.

1982. godine frontmen grupe The Clash, Joe Strummer, nestao je na tri nedelje. Njegov nestanak je odložio i turneju benda. Nakon tri nedelje pronađen je u Parizu, gde je istrčao maraton.

1984 – Bivši bubnjar i pjevač Genesisa, Phil Collins, ostvario je svoj prvi od sedam singlova koji su dosegli vrh američkih ljestvica s pjesmom “Against All Odds (Take A Look At Me Now)”, koja je bila dio zvučne kulise za romantični triler istog naziva. Na ljestvici u Velikoj Britaniji zaustavio se na drugom mjestu.

1990 Sinead O’Connor zauzela je vrh Billboard Hot 100 s njezinom dirljivom interpretacijom pjesme “Nothing Compares 2 U”, koju je napisao Prince. Prince je tu pjesmu prvo snimio sa svojim sporednim projektom, The Family, 1985. godine. Singl je proveo mjesec dana na vrhu američkih pop ljestvica i također je dosegnuo broj 1 u još 18 zemalja.

1990Paul McCartney postavio je novi svjetski rekord kada je njegov koncert na stadionu Maracana u Rio de Janeiru privukao publiku od 184.000 ljudi. U to vrijeme, to je bila najveća publika koja je prisustvovala rock koncertu.

2016 – Utjecajni i ponekad kontroverzni muzičar iz Minneapolis-a, Prince, preminuo je u dobi od 57 godina. Rođen kao Prince Rogers Nelson, započeo je svoju karijeru krajem 1970-ih, stekavši priznanje s albumima poput Controversy i 1999. Godine 1984. postigao je još širi uspjeh s hit filmom Purple Rain i multiplatinastim albumom sa zvučnom kulisom. Njegov jedinstveni stil obuhvaćao je R&B, funk, pop, rock, jazz i hip-hop, Prince je također bio poznat po svojim spektakularnim koncertima uživo. Tijekom 90-ih, tijekom spora s njegovom izdavačkom kućom Warner Bros, promijenio je svoje ime u neizgovorljivi simbol, postajući poznatim kao The Artist Formerly Known As Prince.

Napišite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *